Заместник-кмета на София по финансите Дончо Барбалов, съобщи на страницата

...
Заместник-кмета на София по финансите Дончо Барбалов, съобщи на страницата
Коментари Харесай

Дончо Барбалов: Депутатите отхвърлиха компенсациите за общините, болниците и училищата заради скъпия ток

Заместник-кмета на София по финансите Дончо Барбалов, заяви на страницата си във Facebook, че общините остават без обезщетения за скъпия ток.

" Парламентарната комисия по енергетика през днешния ден отхвърли предлагането страната да компенсира на 100 % общините, лечебните заведения, учебните заведения и вероизповеданията поради повишаването на тока, който купуват от борсата като небитови консуматори.

Предложението беше обезщетителният механизъм да работи шест месеца от 1 януари т.г.

Общините дават над 80% от всички публични услуги в страната. Всички браншове – градски превоз, детски градини, учебни заведения, обществени домове, общински лечебни заведения и така нататък страдат от фрапантното увеличение на енергоносителите през последните 6 месеца.

Между 2 и 4 пъти са по-високи сметките за ток и природен газ във всички браншове на обществените услуги. Без помощ от страната никоя община не може да се оправи с този растеж на цените.

В съвсем всички европейски страни държавните управления към този момент са задействали разнообразни компесаторни механизми и ограничения, които да омекотят фрапантното нарастване на цените на тока и газа, и да защитят потребителите. При значително страни към този момент има въведени обезщетителни механизми със период до края на 2022 година

Държави като Италия и Испания (и други) приканват за взаимни дейности на равнище Европейски Съюз за използване на стратегически ресурси и взаимни доставки на природен газ, до момента в който други, като Унгария и Чехия, желаят да премислят механизма за търговия с излъчвания. Франция е за реформиране на механизма за ценообразуване на европейския енергиен пазар ", написа Барбалов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР