Заместник главният прокурор Мария Павлова участва в среща на Изпълнителния

...
Заместник главният прокурор Мария Павлова участва в среща на Изпълнителния
Коментари Харесай

Мария Павлова откри среща на Конференцията на прокурорите, работещи срещу организираната престъпност

Заместник основният прокурор Мария Павлова взе участие в среща на Изпълнителния съвет на Постоянната конференция на прокурорите, работещи против проведената престъпност, която се организира на 26-27 октомври 2023 година в София. Това оповестиха от пресцентъра на държавното обвиняване.

От септември 2022 година председателството на Секретариата на Постоянната конференция на прокурорите, работещи против проведената престъпност, бе поето от Апелативна прокуратура-София (САП), представлявана от заместител апелативния прокурор Галя Маринова и от Ирина Арменова – прокурор в САП.

Мария Павлова приветства участниците във форума и уточни, че съсредоточаването върху проблемите на проведената престъпност е изключително значимо, когато фокусът на публичното внимание съвсем напълно е изтласкан в полето на външната политика.

" Оставена без публично внимание и без систематични способи за влияние, проведената престъпност не стопира да се разраства. Контрабандата на опиати, киберпрестъпността, измамите с акцизи, незаконното превеждане на мигранти, трафикът на хора, възходящият транснационален темперамент на тероризма слагат все по-сериозни провокациите пред правозащитните органи на страните в Европа ", сподели заместител основният прокурор.

Тя акцентира, че постигането на значими резултати в следствието, разкриването и пресичането на незаконни мрежи е допустимо единствено с широкомащабни старания, фокусирани върху създаване на функционираща система за връзка и взаимоотношение.

В срещата на Постоянната конференция на прокурорите, работещи против проведената престъпност, участваха магистрати от Гърция, Румъния, Сърбия, Черна гора и други

В рамките на форума прокурор Галя Маринова ще показа резултатите от работата на Секретариата на Конференцията през последните осем месеца.

Участниците разискват и потребността от укрепване на съдействието при осъществяване на молбите за интернационална правна помощ в подтекста на националните законодателства на всяка от страните членки. Коментирани бяха и възходящите опасности от киберзаплахи, терористични набези, както и превъзмогване на провокациите, подбудени от незаконната миграция.

Подписана бе и Декларация за желание, с която Република Австрия публично се причисли към Конференцията.

Дейността на Постоянната конференция на прокурорите, работещи по каузи за проведена престъпност, се реализира с поддръжката на Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ). Към момента дейни членове на Конференцията са Албания, Босна и Херцеговина, България, Хърватия, Гърция, Унгария, Италия, Черна гора, Република Северна Македония, Румъния, Сърбия и Словения.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР