Заместник-държавният секретар на САЩ Стивън Бигън пристига утре в Москва

...
Заместник-държавният секретар на САЩ Стивън Бигън пристига утре в Москва
Коментари Харесай

Пратеник на САЩ пристига в Москва за разговори по кризата в Беларус, контрола върху оръжията и КНДР

Заместник-държавният секретар на Съединени американски щати Стивън Бигън идва на следващия ден в Москва за двудневни диалози с високопоставени съветски представители за рецесията в Беларус, контрола върху оръжията и Северна Корея, заяви американският дипломат в Русия Джон Съливан, представен от Българска телеграфна агенция.

По думите на дипломата Вашингтон е мощно угрижен от "силно дефектните " избори в Беларус и последвалите дейности на беларуските сили за сигурност против стачкуващи и нарушаванията на правата на индивида.

Бигън ще се срещне с съветския външен министър Сергей Лавров и заместниците му Сергей Рябков и Игор Моргулов. Планирано е на срещите да бъдат дискутирани въпроси, които провокират загрижеността на Съединени американски щати - събитията в Беларус, двустранни тематики като контрола върху въоръженията, а също световни проблеми като ситуацията в КНДР.

Освен това Бийгън счита да засегне и ориста на жителите на Съединени американски щати Пол Уилан, Тревър Рийд и Майкъл Калви, арестувани в Русия, сподели още Джон Съливан.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР