Заместник-държавният секретар на САЩ по политическите въпроси Виктория Нюланд ще

...
Заместник-държавният секретар на САЩ по политическите въпроси Виктория Нюланд ще
Коментари Харесай

Нюланд ще посети Турция в неделя

Заместник-държавният секретар на Съединени американски щати по политическите въпроси Виктория Нюланд ще посети Анкара, Турция, от 28 до 29 януари.

Това удостовери Държавният департамент.

Очаква се срещите на Нюланд да обиден основни области на съдействие , да насърчат разговора и разбирателството сред двете народи, означиха от департамента.

По време на престоя си тя ще взе участие в полемики с високопоставени държавни чиновници и бизнес водачи, като ще прегледа набор от двустранни, районни и световни въпроси от съвместен интерес, се показва в известието.

Междувременно, откакто Анкара ратифицира присъединението на Швеция към НАТО , държавното управление на Съединени американски щати утвърди закупуването от Турция на 40 нови изтребителя F-16 на стойност 23 милиарда $.

Сделката включва и комплекти за рационализация на 79 съществуващи турски изтребители F-16, оповестява АП.

Решението на Вашингтон бе взето единствено няколко часа откакто в петък Турция подава своя " ратификационен документ " за присъединението на Швеция към НАТО във Вашингтон, където се намира архивът с документи на Алианса, и откакто няколко основни членове на Конгреса отдръпнаха възраженията си против продажбата на американски изтребители на Турция.
 Държавният департамент на Съединени американски щати утвърди продажбата на 40 самолета F-16 на Турция
Държавният департамент на Съединени американски щати утвърди продажбата на 40 самолета F-16 на Турция

Сделката включва и съоръжение за надграждане на съществуващите 79 самолета F-16 в страната

Държавният департамент на Съединени американски щати уведоми Конгреса, че е утвърдена и продажбата на.

Премиерът Кириакос Мицотакис приветства решението на Държавния департамент на Съединени американски щати.

Атина 

също по този начин ще придобие " доста огромен пакет съоръжение гратис, което уверено укрепва и трите рода на въоръжените сили, както и гръцката брегова защита .

Допълнителното съоръжение ще включва фрегати, самолети " Херкулес " C-130, бронирани машини, които той сподели, че е обезпечил след персонална молба до президента на Съединени американски щати Джо Байдън през май 2022 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР