Заместник-държавният секретар на САЩ по политическите въпроси Дейвид Хейл заяви

...
Заместник-държавният секретар на САЩ по политическите въпроси Дейвид Хейл заяви
Коментари Харесай

САЩ и Русия разговарят, различията остават, включително за Иран и Венецуела


Заместник-държавният секретар на Съединени американски щати по политическите въпроси Дейвид Хейл съобщи в Хелзинки по време на среща с съветския заместник-министър на външните работи Сергей Рябков, че Вашингтон е решен да развива съдействието с Руската федерация, само че " отрицателните дейности " на Москва попречват напредъка в двустранните връзки, оповестява ТАСС.

" Заместник-държавният секретар акцентира, че до момента в който Съединени американски щати се стремят да понижат разликите и да насърчат съдействието с Русия по редица световни въпроси, отрицателните дейности на Русия не престават да бъдат преграда за напредъка в двустранните ни връзки ", разяснява ръководителят на пресслужбата на Държавния департамент на Съединени американски щати Морган Ортегус.

Той добавя, че по време на срещата, Хейл и Рябков са разискали " връзките сред Руската федерация и Съединени американски щати и въздействието на районните провокации в Европа, Близкия изток и Азия ".

От своя страна Рябков изяснява , че срещата му с Хейл удостоверява разликите сред Москва и Вашингтон по редица въпроси, в това число за Иран и Венецуела .

Той разяснява, че Русия и Съединени американски щати не са напреднали в решаването на въпроса за иззетата съветска държавна благосъстоятелност в Съединени американски щати, само че разговорът продължава .
 Русия и Съединени американски щати стартират стратегически двустранен разговор
Русия и Съединени американски щати стартират стратегически двустранен разговор

По необятен кръг въпроси и връзките сред двете страни
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР