Замесеният в течащият от няколко дни шпионски скандал по линия

...
Замесеният в течащият от няколко дни шпионски скандал по линия
Коментари Харесай

И Малофеев със забрана да влиза в България за 10 години

Замесеният в течащият от няколко дни шпионски скандал по линия на придвижването " Русофили " съветски предприемач Константин Малофеев от през днешния ден също е с наложена възбрана за влизане в България за 10 година Това заяви основният прокурор Сотир Цацаров в пленарна зала. След привикването на вътрешния министър Николай Маринов и шефа на ДАНС Димитър Георгиев, по искане на " Атака " в Народното събрание пристигна и Цацаров. 10-годишна възбрана за влизане в България през вчерашния ден бе наложена и съветския ген. Леонид Решетников, който нощес обстойно и нашироко разяснява шпионския скандал на наша територия в изявление за съветската телевизия " Цариград ", която е благосъстоятелност на Малофеев. Телевизията показва Решетников като дълготраен другар и сподвижник на " репресирания " ръководител на " Русофили " Николай Малинов. В коментара си той загатва и Волен Сидеров като споделя, че е бил изключен от ръководството и от " Обединени патриоти ", тъй като е русофил и че партия " Атака " е преследвана.

" В българската демократична прозападна преса продължава да натягат нервността, обвързвана с " шпионажа ". А с цел да може това да бъде най-малко малко безапелационно, вкарват моето име - виждате ли Малинов дружи с генерал-лейтенант от Службата за външно разузнаване, въпреки че аз към този момент повече от 10 години съм в пенсия. Всичко това се прави, с цел да може някакси да се оправдае използването на тези, искрено казано, идиотски репресивни ограничения ", декларира още Решетников. В обвиняванията си стига даже още по-далеч и дефинира като " фашистки " дейностите на българските управляващи. Генералът от Комитет за Държавна сигурност (на СССР) и някогашен резидент в България намерено зове към протест и митинги:  " Всички, които се интересуват от България,  за които са значими нашите приятелски връзки и общи ползи, са длъжни да излязат в отбрана на Николай Малинов, същински другар на нашата страна, който прелестно го познават в Москва и изобщо в Русия (човека, който тази година с декрет на президента на Русия Владимир Путин е награден с Ордена на дружбата). Необходимо е да викнем с цялостно гърло против безобразието, което през днешния ден творят българските управляващи. Трябва да стартира акция в отбрана на придвижването " Русофили ", срещу същински фашистките дейности на българските управляващи. "

От трибуната на Народното събрание през днешния ден Цацаров изрично съобщи, че акцията не е политическа, нито е офанзива против придвижване " Русофили ". Обвиняемият (б.р. Николай Малинов) е ръководител, само че следва да носи отговорност за персоналните си дейности, без значение че придвижването е било употребявано от него, изясни Цацаров.

Не е разделяне на обществото на русофили и русофоби. Става дума не за това на чии непознати ползи служиш, а за това, че увреждаш българските ползи, добави той.

Самият Малофеев към този момент също излезе с позиция пред личната си телевизия. Той назовава протичащото се " русофобска провокация, сходна на тази в Тбилиси ".

„ Изявлението на външния министър на България и преследването на придвижването „ Русофили ” абсолютно са звена на една и съща верига, които предизвикват русофобската провокация, сходна с тази в Грузия. Целта им е да скара братските нации на Русия и България ”, съобщи още Малофеев.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР