Замърсяването, причинено от изкопаемите източници на енергия, е причинило над

...
Замърсяването, причинено от изкопаемите източници на енергия, е причинило над
Коментари Харесай

В Европа замърсяването на въздуха съкращава средно живота с осем месеца

Замърсяването, породено от изкопаемите източници на сила, е предизвикало над 8 милиона случая на преждевременна гибел през 2018 година, съобщи Франс прес.

Това прави една пета от възрастните хора, умряли по света. Китай и Индия са страните, които са виновни за половината от тези цифри. Друг един милион смъртни случая се поделят сред Бангладеш, Индонезия, Япония и Съединени американски щати. Тези данни са били получени от изследване, оповестено в сп. " Инвайрънмънт рисърч ".

Отровният коктейл, генериран от фините частици при изгарянето на бензина, на газа и най-много на въглищата, е виновен за една четвърт от смъртните случаи в половин дузина страни, всички ситуирани в Азия.

" Често загатваме за заплахата от изгарянето на изкопаемите горива в подтекста на излъчванията с СО2 и климатичните промени, само че неглижираме евентуалното им отражение върху човешкото здраве ", акцентира един от създателите на изследването Джоел Шуорц от Харвардския университет, представен от Българска телеграфна агенция.

Според предходно изследване замърсяването на въздуха редуцира приблизително с две години продължителността на човешкия живот. В Азия понижените години са над 4, като да вземем за пример в Китай.

В Европа замърсяването на въздуха редуцира приблизително живота с осем месеца.

В новото изследване се усилват двойно предходни преценки за броя на смъртните случаи, провокирани от замърсяването, обвързвано с изкопаемите източници на сила.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР