Замърсяването на водата в Черно море по-скоро нараства, отколкото да

...
Замърсяването на водата в Черно море по-скоро нараства, отколкото да
Коментари Харесай

Екоминистърът: Морето е мръсно, но причината не е Украйна

Замърсяването на водата в Черно море по-скоро нараства, в сравнение с да се свива. Това съобщи пред Българска национална телевизия екоминистърът Юлиан Попов. Повод за думите му стана изследване на асоциаиция " Активни консуматори ", оповестено преди ден. Според него тук-там е засечено замърсяване на морската вода 41 пъти над нормата. Проучването е обхванало 11 плажа, на 7 от които са били открити повишени стойности.

Попов разяснява, че би трябвало се прави разлика, тъй като данните демонстрират здравен, а не екологичен проблем, защото става дума за съществуване на бактерии като ешерихия коли.

" Морето се замърсява, плажовете се замърсяват. Проучване, което ще покажем идната седмица, демонстрират, че замърсяването на Черно море по-скоро нараства, в сравнение с да се свива ", съобщи министърът.

Той разяснява, че аргументите за това никога не са свързани с Украйна или взривяването на бент. " Нова Каховка ".

" Проблемите са си наши и ние би трябвало да ги позволяваме. Те са с една разпределена отговорност сред жители, общини и разнообразни министерства ", съобщи Попов.

Екоминистерството не дава отговор за градежа на пречиствателни станции, сподели още екоминистърът. То единствено финансира плановете. Изграждането им обаче е обвързване на общините. За да не се стига до такава обстановка, общините би трябвало да подават съответни планове, съобщи той.

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР