Замърсяване, нитрати, хром и манган над допустимото са установени в

...
Замърсяване, нитрати, хром и манган над допустимото са установени в
Коментари Харесай

Нитрати, хром, манган - открити в питейната вода в плевенски села

Замърсяване, нитрати, хром и манган над допустимото са открити в питейната вода в четири селища в Плевенско. Това оповестиха от Регионалната здравна ревизия /РЗИ/ по линия на мониторинга на питейната вода на селища с централно водоснабдяване.
В две от изследваните водни проби, взети предходната седмица от село Божурица, са открити наднормени количества нитрати и хром. Също хром над допустимото е открито и във водата на село Загражден - в две проби. В проба от село Крета са регистрирани неприемливи цвят и мътност на водата, както и тройно количество манган над допустимото по стандарт. В две проби от село Буковлък е намерено замърсяване от колиформи.
Общо от 14 изследвани проби в лабораторията на РЗИ - Плевен, от седем селища в района, половината не са дали отговор на условията за качество, показват от инспекцията.
Предприети са ограничения за административна насила по отношение на установените нарушавания във водоснабдяването. Инспекцията е съставила акт и е издала наставление за премахване на нередностите.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР