Замърсиха частот водопреносната мрежа на Исперих сдвигателно масло, съобщиха от

...
Замърсиха частот водопреносната мрежа на Исперих сдвигателно масло, съобщиха от
Коментари Харесай

Исперих остана без вода заради замърсяване с двигателно масло

Замърсиха част от водопреносната мрежа на Исперих с двигателно масло , оповестиха от полицията, съобщи Дарик.

Управителят на " ВИК ООД " е подалсигнал на 26 юни, към 21:00 часа, че незнаен е излял отработено двигателно масло във ВИК-въздушник, с което е предизвикал замърсяване на част от водопреносната мрежа на града.

41-годишен мъж е арестуван за 24 часа.Предстои прокуратурата да проучва събраните доказателства и обстоятелства с оглед привличане към наказателна отговорност на причинителя на действието, оповестиха от обвиненито.

Питейната вода на града все още е спряна. Уведомени са способените органи, които ревизират цялостната активност на частен обект, ситуиран в непосредствена непосредственост до ВиК оборудването, където е открито замърсяването.

Разследването на случая е стартирано след получените сигнали за съмнителното качество на водата.Поради подозрение от замърсяване на питейната вода, „ ВиК “ ООД предлага на своите консуматори да не се използва водата за питейни и хранителни потребности на територията на града, до второ разпореждане, допълниха от Общината.

Кметът на града увери, че риск за здравето на хората няма. Общината ще обезпечи минерална вода за жителите до момента в който излязат резултатите от пробите на здравните управляващи.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР