Замърсените води, въведени от р. Днепър, се разреждат многократно в

...
Замърсените води, въведени от р. Днепър, се разреждат многократно в
Коментари Харесай

Министерства уверяват в чистотата на Черно море, МОСВ показа тестовете в отговор на въпрос на Кралев

„ Замърсените води, въведени от р. Днепър, се разреждат неведнъж в морето, заради което концентрацията на евентуални заместители би била безпределно дребна и с наклонност на понижаване “.

Това се оповестява в отговор на министъра на околната среда и водите Юлиян Попов в отговор на въпрос на депутата от ГЕРБ Красен Кралев.

Народният представител излага претекстовете си за потребност от цялостна бистрота от страна на Министерство на околната среда и водите, която да донесе успокоение на обществото. Той упорства на обществото да бъдат показани лабораторните резултати, с цел да се прекратят спекулациите по тематиката.

От Министерство на околната среда и водите твърдят, че не са установени рискови субстанции в морската вода и дават подробна разбивка защо тъкмо се тества, на кои точки и какви стойности връщат тестванията.

Уверения за непорочност на водата в отговор на въпроса на депутата идват и от Министерството на туризма.

„ Уверявам Ви, че в качеството ми на министър на туризма изцяло споделям, че информацията и данните за чистотата на водата на Черно море са основен фактор за неговата посещаемост, спокойствието и положителното прекарване на туристите, заради което и в границите на пълномощията ми съгласувам процесите, изисквам публикуването на информация от способените органи и последвам самодеен метод за битка с дезинформацията. При срещите ми с дипломати, диря и тяхната поддръжка в битката с дезинформацията, като ги приканвам да задействат всички механизми, с които да насочат позитивни послания. Организирах среща с туристическите аташета за разискване на външните ни туристически пазари. От тях получих уверението, че макар терзанията от вероятно замърсяване няма понижаване на броя туристи от основните за нас пазари, каквито са Германия, Полша и Турция “, дава отговор министърът на туризма Зарица Динкова.

 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР