Замъкът Версай ще бъде един от най-елегантните олимпийски декори, когато

...
Замъкът Версай ще бъде един от най-елегантните олимпийски декори, когато
Коментари Харесай

Реставрираният Версайски бог на слънцето придава блясък на олимпийската конна езда

Замъкът Версай ще бъде един от най-елегантните олимпийски декори, когато надпреварите по конен спорт ще преминат през фамозния му парк, само че по-малко от четири месеца преди игрите в Париж той съставлява кална строителна площадка.


Проектът включваше пренасяне на стотици тонове пръст за създаване на 5,3-километровото трасе за крос кънтри, издигане на краткотрайни трибуни за феновете, само че акцентът беше повторното позлатяване на грандиозния шадраван на Аполон.

На терена ще се организира и петобой.

На 29 март, под съпровода на барокова музика, блестящата реставрирана скулптура на Бога на Слънцето, знак на краля-слънце Луи XIV, беше спусната назад във водата.

Статуята от 1671 година, дело на Жан-Батист Туби, изобразява Аполон в каляска, теглена от четири коня, заобиколен от своя потомък Фаетон и делфини.

Конете са били неразделна част от всекидневието във Версай - в конюшните против замъка са се намирали 1500 коня. Те ще бъдат показани на галерия от 2 юли.


Макар че машини към момента приготвят 5,3-километровото трасе за крос кънтри, което ще се вие през парка, манежът за дресура и прескачане на трудности е значително приключен. Поставени са трибуни, които ще поберат 6300 души.

Около 70% от работата е приключена, сподели Лорик Джоузеф от Организационния комитет на Олимпийските игри при откриването.

Завършена е сенчестата 700-метрова писта за галоп, както и полето за 200 бокса за коне, които съгласно Жан Морел, състезателен шеф на обекта, ще бъдат " под климатизирани шатри ".

Олимпийските надпревари по конен спорт ще се проведат от 27 юли до 6 август. Състезанията по обездка на Параолимпийските игри ще се проведат от 3 до 7 септември.

Миналата година Версай, който е обект на международното завещание, е бил посетен от 8 /осем/ милиона души. След Игрите всички тези краткотрайни структури ще би трябвало да бъдат демонтирани и обектът да бъде възобновен в историческия му тип. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР