Зам.-шефката на парламентарната група на ИТН изнесе декларация по повод

...
Зам.-шефката на парламентарната група на ИТН изнесе декларация по повод
Коментари Харесай

ИТН: Време е някой да изхвърли боклука ВИДЕО

Зам.-шефката на парламентарната група на Има Такъв Народ изнесе декларация във връзка последните събития в националното заседание и отдръпването на проектокабинета от партията на Слави Трифонов.

Ето текста на декларацията на Има Такъв Народ:

От няколко месеца всички ни дават уроци по парламентаризъм. Твърдят, че знаят кои по какъв начин се прави. Те били движимости в тази работа.

Нека да ви кажем по какъв начин ние видяхме парламентаризма в последните 2 седмици. Той се показва в това да приказват едно пред парламентарната ни група, друго пред медиите, трето пред групите си.

Парламентаризмът се показва в репликата: Обещайте му нещо на Христо, след това няма да го извършите.

Свежда се до: Моля ви, направете нещо, тъй като в идващия парламент няма да влезем.

Парламентаризмът е имитация от вида: Махнете този. Сложете който и да е, единствено махнете този.

Парламентаризмът е подготвеност на един човек да се жертва за министър, единствено дето никой не го е канил.

Това е техният парламентаризъм, само че не е нашият. И в никакъв случай няма да бъде.

За тях е безсрамие, че предложихме държавно управление с 65 народни представители. Не беше ли безсрамие от тяхна страна в 45-ия парламент, когато бяхме 51, да ни умоляват със сълзи на очи да създадем държавно управление, и то без условия. Защото се опасяваха от избори.

Твърдят, че приказваме безочливо и безогледно. Не, ние просто сме почтени и същински. Не се крием зад лицемерни усмивки и кухи изречения.

Очевидно е, че не са привикнали на подобен език и такова държание. Свикнали са всичко да се урежда с шушукане по ъглите на Народното събрание за авансово договаряне на порциите.

Никога същински не са желали диалог за политики. Някои от тях го потвърдиха с формалното си присъединяване в срещите на експертните групи. Това беше прикритие, което целеше да проправи път към постове и въздействие.

През цялото време чакаха този диалог - другият. Кои министерства и кои регулаторни органи ще овладеят. Не го получиха. И няма да го получат от Има Такъв Народ. Това ги докара до полуда.

Никога не са желали съглашение с Има Такъв Народ. Доказаха го всички с взаимно изключващите се условия, които сложиха: Христо Иванов няма да се подпише под едно съглашение с Мая Манолова. Мая Манолова не желае да подпише под едно съглашение с " Българска социалистическа партия за България ". " Българска социалистическа партия за България " не приема съглашение, подписано единствено от партиите на митинга. Всички дружно няма да подпишат общо съглашение, само че в случай че чуят даже за подписано двустранно такова, се отдръпват.

Страхотен парламентаризъм, дами и господа! Поздравления!

Колкото и да обикалят телевизионните студия, няма по какъв начин да изтрият срама от лицето си. Само се вижда по какъв начин от ден на ден им пресъхват гласчетата от изречените наистини. Безпомощни са да обяснят и да оправдаят лицемерието си.

В последното издание на " Панорама " по Българска национална телевизия госпожа Дончева сподели: " Аз не съм сюрпризирана от нищо. Най-малко съм сюрпризирана от българския народ. Няма кой да повярва на почтена акция ".

Ако за всички тях това е политиката, нас не ни бройте за политици. Ние ще си останем хора, които виждат, чуват и най-важното, си държат на думата.

Време е някой да изхвърли боклука.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР