Зам.-председателят на Столичния общински съвет Борислав Иванов заплаши, че ще

...
Зам.-председателят на Столичния общински съвет Борислав Иванов заплаши, че ще
Коментари Харесай

Общински съветник се промъкна с маска в общината и свали знамето на Украйна: Искат оставката му

Зам.-председателят на Столичния общински съвет Борислав Иванов заплаши, че ще смъкна украинското знаме от фасадата “когато изиска ”.
Сутринта той се е промъкнал
маскиран в кабинета на кмета Йорданка Фандъкова и е стигнал до блакона, където са знамената на България, Европейски Съюз, общината и на Украйна.

За случая алармира Иво Божков от “Демократична България ” във Фейсбук.



Вчера той се опита, само че не съумя да смъкна украинското знаме от фасадата на Столична община по време на митинга с искане за оставката на кмета на София Йорданка Фандъкова.

Борислав Иванов качи фотография от терасата на кабинета на Фандъкова и написа “Ще го смъква, когато желая Аз, не когато Вие го дадете! Госпожо кмет, апелирам идвайте в точния момент на работа! ”.
Борислав Иванов е член на Комисията
по публичен ред и сигурност от групата на “Патриоти за София ”.

В сряда той съобщи, че се е провалил, защото са му попречили трима служители на реда и трима общински съветници от ГЕРБ, само че че ще направи всичко допустимо знамето на Украйна да бъде свалено. “Загубихме една борба, само че ще спечелим войната ”, разгласи Иванов.
Групата на Демократична България
в Столичния общински внася искане за оставката на Борислав Иванов.

По-рано ръководителят на Столичния общински съвет Георги Георгиев също настоя за оставката на Иванов.

“Освен ръководител на Столичния общински съвет аз съм правист и академични учител по право. Намирам за неприемливо държанието от през вчерашния ден и през днешния ден на зам.-председателя на общинския съвет Борислав Иванов, който неотдавна съобщи желанието си за присъединение към Политическа партия “Възраждане ”, написа в профила си във фейсбук ръководителят на Столичния общински съвет Георги Георгиев.

“Затова към този момент внесох отчет с искане за оставката му като заместник-председател на съвета и като ръководител на комисията по публичен ред и сигурност. Правото стои над всички нас и всяко посягане върху него не може и няма да остане без глоба, най-малко до момента в който това зависи от мен ”, изясни той. 
Съветниците от групата на Демократична България приканват
всички политически групи да се опълчват на тази неприемлива хулиганска демонстрация. И приканват самия Иванов да си подаде оставката като общински консултант, защото осъщественото от него е срам за общинския съвет и е в прорез с мандата, даден му от софиянци като техен представител в Столичната община.

“Борислав Иванов е направил дейности, които са в цялостно несъгласие с отговорността му като общински консултант и част от управлението на СОС. Иванов е влизал в постройката на Столичната община маскиран като нарушител, нахлул е в кабинета на кмета, незаконно е проникнал в компютрите на Столичната община, свалил е знамето на Украйна от фасадата на постройката, което е сложено там с решение на СОС. Това е неприемливо и неуместно държание, което уронва престижа на органите на локално самоуправление и слага под подозрение способността на господин Иванов да извършва отговорностите си. ”
Проявата на Иванов
е следващ образец за това по какъв начин партия “Възраждане ” схваща присъединяване си в политическия и публичен живот на София и България, считат от партията.

Групата на „ Демократична България “ ще прати сигнал до Министерство на вътрешните работи и прокуратурата за осъществените от него противоправни дейности в постройката на Столичната община.

Тя приканва “Патриоти за София ” да отсранят господин Иванов от своята политическа група. А групата на ГЕРБ да премисли дали софиянци са им дали доверие да ръководят столицата в коалиция с политици, които нямат обикновено почитание към правовия ред и които за на ниска цена трупане на известност са подготвени да разрушават основите на цивилизованото общество и страна ”, споделят от Демократична България.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР