Зам.-председателят на парламентарната група на ДПС Йордан Цонев призова премиера

...
Зам.-председателят на парламентарната група на ДПС Йордан Цонев призова премиера
Коментари Харесай

Йордан Цонев призова Борисов да не допуска смяната на турските имена на местности

Зам.-председателят на парламентарната група на Движение за права и свободи Йордан Цонев прикани премиера Бойко Борисов да подреди на регионалния шеф на Стара Загора да анулира решението на общинския съвет в града за смяна на имената на 838 местности в региона. Идеята е да се преименуват всички топоними, носещи турско-арабски имена.

Цонев акцентира, че апелът идва от политическата мощ, която съставлява и добави, че гласоподавателите на Движение за права и свободи били обезпокоени от протичащото се. Той призна, че редица хора са му се оплакали, че се тормозят дали акцията по промяната на имената на местности няма да стане по-мащабна и да засегне тях самите.

По образеца на Стара Загора в Шумен също ще разискват предложение за промяна на турските имена на местностите. Това ще стане на 28 юни.

Движение за права и свободи ще поддържа вота на съмнение

Цонев сподели още, че Движение за права и свободи ще поддържа вота на съмнение, който Българска социалистическа партия ще внесе. Той ще е по тематиката " Сигурност " и депутатът напомни, че в края на предходната година точно Движение за права и свободи са желали да внесат избор на съмнение точно по тази тематика.

" Радвам се, че Българска социалистическа партия прозряха нашите претекстове, въпреки и 6 месеца по-късно. Но проблеми има и в доста други системи ", добави Цонев.

Пеевски - проверяван и с положителни юристи

Според зам.-председателя на Движение за права и свободи вчерашното изявление на ръководителя на антикорупционната комисия Пламен Георгиев, че депутатът от партията Делян Пеевски е или един от най-проверяваните и чисти хора в страната, или има доста положителни юристи и счетоводители е еднообразно правилно и по двете догатки. По думите му единствено десните медии били недоволни, че комисията не е разкрила никакви нарушавания при инспекциите на два сигнала против Пеевски.

" За десните медии не е значимо да има антикорупционни органи, които да ревизират. Те желаят да се показват за отговорни тези, които те желаят. Кога ще повярват на една инспекция? Като се извърши от Атанас Атанасов и Христо Иванов ли? Тогава аз няма да допускам ", съобщи Цонев.

Идеята за " езикова полиция " била парадокс

Той посочи, че концепцията на " Обединени патриоти " за основаване на нов орган, който да следи за спазването на разпоредбите на българския език и да постанова санкции, е неуместна. По думите му няма значение на какъв език приказват между тях служителите, стига да обслужват жителите на български.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР