Зам. председателят на парламента Кристиан Вигенин направи неволно комплимент на

...
Зам. председателят на парламента Кристиан Вигенин направи неволно комплимент на
Коментари Харесай

Вигенин неволно направи комплимент на Горанов

Зам. ръководителят на Народното събрание Кристиан Вигенин направи несъзнателно комплимент на финансовия министър Владислав Горанов, до момента в който се опитваше да го уязви за философията на бюджета в студиото на Панорама. Горанов се е трансформирал в счетоводител, който всяка година единствено леко прекроява бюджета, съобщи депутатът от Българска социалистическа партия.  Нама по какъв начин да се обидя на тези думи, тъй като да си добър счетоводител е огромен комплимент, отвърна му финансовия министър. Аз не съм споделил добър, опита се да се измъкне опитният посланик. Отличен счетоводител съм, в случай че ми видите дипломата, отвърна Горанов и с това постави точка на словестния спор.

По отношение на концепцията на ръководещата коалиция работодателите да не заплащат първия ден на болничните, Горанов още веднъж съобщи, че това е част от новия пакет ограничения, утвърден от водачите на ГЕРБ и Обединени патриоти, които би трябвало да ускорят темпото, с което се извършва управническата стратегия. На пъпроса кой направи предлагането, Горанов направи уточнението, че това не е оня въпрос Кой.

„ 30 години народопсихологията на българите не се е трансформирала. Ще си разреша да употребявам хубавата българска сентенция - Орташката кобила кучета я яли. С което желая да кажа, че ние не сме подготвени за същинска солидаирост, тъй като продължаваме да гледаме на страната като непознато тяло, сподели Горанов. Той сподели, че това предложение не е самоцел и счита че може да бъде отстоявано. Припомни, че броят на болничните внезапно нараства към празници и това е метод да се обезпечават дребни отпуски.

Всяко непопулярно решение  е и симптом на политичаска храброст. Колкото си по-близко до избори и все пак взимаш непопулярни решения, то значи, че те не се вършат самоцелно, сподели още Горанов.

На въпроса кое за него е „ повече от същото “, министърът съобщи, че за него безспорният приоритет е образованието, и то междинното, тъй като „ ние би трябвало да дадем на децата идентичен късмет да израстнат в обществот “. Най-лошото е, че през последните десетилетия загубихме най- скъпото в едно общество - човешкият запас, сподели още Горанов и добави: Всеки изживява по своему прехода, само че аз съм удовлетворен, че виждам по какъв начин в основата на обществото има базови полезности, които не са утопични.

Надеждата е значима, ние би трябвало да мислим единствено за сегашното, а да сме с погледд в бъдещето, съобщи пък Кристиан Вигенин.

Той разяснява и днешната вест, че 50 социалисти желаят оставката на Нинова, сред тях са и двама някогашни предсдатели на партията. Има аргуенти, само че е можело да постараят повече, сподели депутатът и добави, че би трябвало да се направи преди този момент подробен, а освен първичен разбор на изборите. За нас това не е блестяща победа, само че е победа. Българска социалистическа партия отвоюва пространство в локалната валста, добави той.

Според него Нинова се пробва да показа партията като опция в ръководството. Занапред би трябвало да се търси обща посока, тъй като в случай че идващите 6 месеца се занимаваме единствено със себе си, ще създадем голяма услуга на ГЕРБ, сподели Вигенин.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР