Зам.-председателят на парламента и член на здравната комисия в НС

...
Зам.-председателят на парламента и член на здравната комисия в НС
Коментари Харесай

Зам.-шеф на НС за казуса „Камен Плочев“: Трябва да изясним фактите

Зам.-председателят на Народното събрание и член на здравната комисия в Народно събрание Нигяр Джафер сподели пред публицисти, че това, което знае по проблема с шефа на НЗОК проф. Камен Плочев , е, че  има писмо от два дни, в което той декларира, че болничните му завършват, той ще ги продължи . По думите на Джафер " няма никакво публично заявление или потвърдени обстоятелства ". Писмото му не е обществено на този стадий, изясни тя.



Истината е, посочи Джафер, че п роф. Плочев се очакваше или да подаде оставк а, такива са условията на закона, или да бъде потвърдено, че той редовно не извършва своите задължения . Това са две условия, които са записани в законовите текстове. Трябва да изясним обстоятелствата, които все още не са доста ясни, счита Джафер.



По думите й, това е единствено един откъс от безизходицата на опазването на здравето . Това, за жалост, не е утешително нито за пациентите, нито за хората, които работят в системата, в противен случай задълбочава проблемите, счита зам.-председателят на Народно събрание.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР