Зам.-председателят на Народното събрание Никола Минчев сподели подробности около идеята

...
Зам.-председателят на Народното събрание Никола Минчев сподели подробности около идеята
Коментари Харесай

Никола Минчев: Би могло да има и референдум за 24 май

Зам.-председателят на Народното събрание Никола Минчев показа детайлности към концепцията на неговата партия " Продължаваме промяната " за промяна на Националния празник от 3 март на 24 май.

" Съвсем естествено е смяната на празника да бъде водеща тематика, защото е въпрос, който е покрай мозъка и сърцето на всеки българин. Със сигурност ще има разискване. Това ще стане както на конституционално равнище, по този начин и на чисто публично. Би могло да има и референдум по въпроса. Виждам, че сътрудниците от Има Такъв Народ са подели тази самодейност, може да я доведат до край. Всякакъв метод да се търси мнението и на българските жители са добре пристигнали ", сподели той в утринния блок на БТВМ.

" Предложението с ограничение на мандатите на кметовете е за да се ограничи феодализацията, която се получава тук-там при струпване на повече мандати.

Редовен кабинет да провежда избори не е необичайно ", счита Минчев.

Запитан каква ще е ролята на Движение за права и свободи в конституционните промени, той отговори: " Още първоначално бе декларирано, че Движение за права и свободи взе участие в конституционното болшинство, тъй че при всички положения значително ".

" Сигурни гласове в пленарната зала постоянно е условно казано. Но в случай, че преди два месеца, когато се съставяше държавното управление, казахме, че имаме конституционно болшинство, това са 176-177 гласа. Ако се откри още поддръжка и от други политически сили това може да докара до по-бързата писта за приемането на измененията ", съобщи още депутатът от Политическа партия.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР