Зам.-председателят на Народното събрание Никола Минчев от Продължаваме промяната –

...
Зам.-председателят на Народното събрание Никола Минчев от Продължаваме промяната –
Коментари Харесай

Kомисия в НС ще нищи нечистите връзки на Нотариуса - оглави я Никола Минчев

Зам.-председателят на Народното събрание Никола Минчев от „ Продължаваме промяната – Демократична България “ (ПП-ДБ) бе определен за ръководител на краткотрайната парламентарна комисия, която ще обследва случая към Мартин Божанов-Нотариуса. След като последният бе убит предходната седмица, в общественото пространство се разшумя към името му поради хипотетичен чадър над него и за нечисти негови връзки с хора от върховете на правосъдната система и на българската политика.

От ПП-ДБ първи предложиха да се сътвори краткотрайна комисия в Народното събрание (НС), която да изследва тези връзки. Те желаеха тя да е на паритетен принцип – по двама депутати от парламентарна група. Това би изравнило силите сред управническите сили в Народно събрание и опозицията.

От ГЕРБ и Движение за права и свободи обаче след това предложиха собствен вид - комисията да е на симетричен принцип. След пленарните диспути през днешния ден бе дадена отмора. Изглежда, тогава е било реализирано единодушие сред ГЕРБ, ПП-ДБ и Движение за права и свободи.

Теменужка Петкова от партията на Бойко Борисов изчете сплотяващ вид на предложенията, съгласно който комисията ще е на симетричен принцип. Тя ще се състои от общо 17 члена и ще е с двама зам.-председатели - Маноил Манев от ГЕРБ и Хамид Хамид от Движение за права и свободи . Комисията ще работи три месеца.

От Българска социалистическа партия желаеха една от дилемите на комисията да е разработване на законодателни оферти. Това обаче бе отхвърлено. 

От " ИТН " пък предложиха комисията да е на паритетен принцип. Това също не получи поддръжка от болшинството. 

 

Очаквайте подробности
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР