Зам.-председателят на Комисия за противодействие на корупцията и за отнемане

...
Зам.-председателят на Комисия за противодействие на корупцията и за отнемане
Коментари Харесай

Зам.-председателят на КПКОНПИ купил тераса от над 200 квадрата за по-малко от 40 000 лева

Зам.-председателят на Комисия за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ) Антон Славчев. Той дружно със свои близки е купил тераса от над 200 квадрата за по-малко от 40 000 лв.. Към нея той заявява и апартамент в столичния квартал "Хиподрума " против 18 000 лв., предава БТВ.

Сделките за жилището и терасата, добита дружно с негови близки, са през 2010 и 2011 година, когато Славчев работи в Държавната организация по национална сигурност (ДАНС). В момента той към този момент оглавява антикорупционния орган и е претрупан с инспекциите на политиците, придобили евтини жилища от „ Артекс”.

Март 2010 година Агентът на ДАНС Антон Славчев придобива правото на градеж за 63 кв.м в постройка против сумата от близо 19 000 лв..

Май 2018 година Славчев е заместник-шеф на антикорупционния орган, а в имуществената си декларация афишира към този момент като личен същият апартамент от 63 квадрата, добит обаче на същата цена, на която е купил единствено правото на градеж - 18 600 лв.. Или по 151 евро за квадрат.

Година след договорката за право на градеж Антон Славчев и негови близки купуват тераса с повърхност от 243 кв.м, чиято продажна цена е в размер на 39 486 лв.. Цената е 5 пъти по-ниска от данъчната оценка в нотариалния акт. Данъчната оценка на продавания неподвижен парцел е в размер на 216 419 лв.. Простата сметка демонстрира, че терасата е излязла по 83 евро за квадрат.

Антон Славчев е назначен за заместник-шеф на антикорупционната комисия по предложение на ръководителя Пламен Георгиев през март 2018 година Славчев има пълномощия да ревизира имотната договорка на своя началник, поради която той излезе в отпуск.

Антон Славчев ще вземе присъединяване в Консултативния съвет за национална сигурност, призован от президента идния понеделник, откакто президентът смъкна доверието си от ръководителя на КПКОНПИ Пламен Георгиев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР