Зам.-председателят на „БСП за България Стефан Данаилов излезе с обръщение

...
Зам.-председателят на „БСП за България Стефан Данаилов излезе с обръщение
Коментари Харесай

Стефан Данаилов: Убеден съм, че е дошло време да калим търпението си и мъдро да подредим приоритетите си

Зам.-председателят на „ Българска социалистическа партия за България " Стефан Данаилов излезе с послание към съпартийците и симпатизантите на левицата, ден преди 49 Конгрес.

„ Трудно ми е да допускам, че столетна партия не може да понесе нито триумфа си, нито доверието, което хората ни гласоподават, нито бремето да сме ярка, градивна, само че непреодолима съпротива. Някои даже доближават до крайности, да пропагандират колаборация с властимащите, единствено и единствено да не сме надалеч от трапезата им...

Не мога да си обясня каква е тази фикс идея, всеки от „ нас " да си мисли, че нашата столетница не може без всеки от „ нас ", че в случай че не сме „ ние " - другите са единствено грешници, че можем да служим на хората и Партията, единствено в случай че сме в нейното управление... и на никое място другаде... Какво ще кажат на това хората, които без даже да са членове на Българска социалистическа партия ни имат вяра и десетилетия откликват на нашите оферти.

Иска ми се да попитам тия, които винят Корнелия, че няма политическа самодейност, че няма визия за развиването на Партията в вероятност, че няма опозиционно държание.
Вие, приятели, имате ли концепция, какво в действителност значи това? Мислите ли, че единствено избор на съмнение, пожелан от парламентарната група е задоволителен да въплъти опозиционно държание, в случай че не се ангажират всички членове на Партията с такова искане?

Убеден съм, че е пристигнало време да калим търпението си и умно да подредим целите си. Някои от нас смятат, че младите по традиция вървят до и след нас, само че дали не сме пропуснали възмъжаването им, вторачени в сигурното си кадрово статукво, водени от максимата, че „ изпитаното в багра потомство " по-малко бърка?...
Затова войните посред ни би трябвало да свършат тук и в този момент или те ще довършат това, което не се отдава към този момент даже на съперниците ни!
Спрете междуличностните противодействия и да се залавяме за работа!... ", приканва Стефан Данаилов.

Цялото писмо можете да прочетете ТУК.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР