Зам.-председател на СОС Николай Стойнев недоумява кой има интерес от

...
Зам.-председател на СОС Николай Стойнев недоумява кой има интерес от
Коментари Харесай

Председателят на Комисията по икономика в СОС: Кой има интерес от спиране на проектите на София?

Зам.-председател на СОС Николай Стойнев недоумява кой има интерес от прекъсване на плановете на София?

След „ тунел над Дунав “, “ две автомагистрали Хемус на година “ и други „ новаторски “ хрумвания, пристигна време и на плана за Завод за оползотворяване на РДФ гориво от боклуци. Изглежда, че задачата е този план да бъде спрян, изясни той на формалната си страница във Facebook. 

Без никакви предпроектни изследвания, професионални разбори, публични разисквания, някой взема решение, че ще мести завода край Стара Загора, засегнат е той. 

Очевидно е незнанието ( или тук има умисъл), че този план е извървял цялата комплицирана процедура по реализация, с потвърдена успеваемост, екологични и стопански изгоди за софиянци и обезпечено финансиране от 157, 5 млн. евро - в по- огромната част европейски средства.  

Заблуда е, че това ще компенсира затварянето на въглищни централи.  

Топлинната сила, която създава инсталацията се възнамерява да отоплява към 40 000 семейства в София и по тази причина се построява в столицата. Кого ще отоплява в Маришкия басейн не е ясно.
Лорита Радева, СОС: Мерките, които предприехме за по-чист въздух в София, дават резултат
По отношение на най-съществения фактор на замърсяване на въздуха в София – битовото отопление на дърва и въглища: продължава подм...
Прочети повече
Електрическа мощ на РДФ инсталацията е 20 MW, а единствено на Топлоелектрическа централа Марица изток 2 е 1620 MW. Стойностите са несравними, втората мощ е по- огромна 80 пъти.  

Заблуда е, че ще отвори нови работни места. Ако в софийския цех за РДФ се планува да работят към 80 индивида, то какво ще вършат 2500 чиновници на Топлоелектрическа централа Марица изток 2?  

Направени ли са разбори за изгодите от такова решение, тъй като за Завода в София отчетите са направени от датската компания Ramboll, която е измежду водачите в тази сфера? Има още доста въпроси, на които няма отговор!

В градовете на Европа работят към 500 завода за оползотворяване на сила от боклуци.

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР