Зам.-председател и от уреждат нов статут на имотите си в

...
Зам.-председател и от уреждат нов статут на имотите си в
Коментари Харесай

Общински съветник превръща парк във Велинград в бетонен комплекс

Зам.-председател и от уреждат нов статут на парцелите си в спор на ползи

Общински съветници във са в очевиден спор на ползи като се пробват да вкарат в регулация свои парцели, употребявайки позициите си в Общинския съвет, настояват осведомени от града, подали сигнал до медията ни.
Александър Даскалов -известен като и Екатерина Каферинова-зам.-председател на Общинския съвет, отстояващи със зъби и нокти всеки свои мандат в Съвета в курортния град, в действителност се оказват съществени предприемачи, уреждащи имотното си положение с помощта на позициите си в Общинския съвет.

На идната постоянна сесия на 25-ти ноември следва Съвета да одобри финален отчет за утвърждение от Кмета на града за изменение на Общия организационен проект на града, с. Драгиновo и землищата им. В него са включени и заявки на притежатели за смяна на предопределение на територията в урбанизирана територия. Оказва се, че реституиран парцел на Даскалов е в листата с мечтаните територии, които би трябвало да трансформират предназначението си от подобен за озеленени площи, които по закон не могат да променят предназначението си, в парцел с опция за застрояване. Това е територията на Емблематичен за гр.Велинград в квартал „ Чепино “ против кафе-ресторант „ Паничките “-между бул. „ Съединение “ и ул. „ 8 -ми март “. За същият Даскалов се бори да бъде урегулиран, с цел да има право на градеж върху него. Така парк, който е желан от голям брой майки и деца, както и туристи на балнео града, може да се трансформира в нов бетонен комплекс.

За този очевиден спор на ползи алармира и предприемчив комитет от група жители на със свое писмо до Министерството на районното развиване и благоустройство, Кмета на и Общинския му съвет, към който те са прикрепили и подписка от над 700 живущи в града.

Сходен е казусът и с парцел на Каферинова, която с изключение на, че е зам.-председател на Общинския съвет, е известна в града като притежател на частен минерален плаж до стадиона в балнео курорта. Тя е замаскирала парцела, на който желае да промени статута и да бъде включен в общия организационен проект, измежду множеството от молби, които Общинския съвет ще прегледа 25-ти ноември.

Сходното в случаите на двамата общински съветници е, че и двамата употребяват позициите си за персонално облагодетелстване, което е очевиден спор на ползи. Запознати от града разясняват, че най-вероятно Кмета Костадин Коев ги прикрива, защото по времето в което Общината и нейният принципал е трябвало да упражни дадените му от Закона пълномощия, Коев не е подхванал дейности за отчуждаване на въпросните поземлени парцели.

Поредният скандал, обвързван с Общинския съвет в града още веднъж извежда на напред във времето въпросът има ли институция, която да управлява и ревизира активността на Съвета и неговите членове и докога ще се разрешава този произвол.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР