Зам.-министърът на труда и социалната политика Росица Димитрова коментира в

...
Зам.-министърът на труда и социалната политика Росица Димитрова коментира в
Коментари Харесай

Зам.-министър с работен билет за 8300 лв.: Вероятно сгреших, но не съжалявам

Зам.-министърът на труда и обществената политика Росица Димитрова разяснява в студиото на предаването " Тази заран " по bTV информацията от последните дни, че е пътувала до Ню Йорк на работно посещаване със самолетен билет за 8300 лева. 

" Не съм била на първокласна командировка в Ню Йорк, а имах удоволствието, достойнството и гордостта да вземам участие в XI сесия на Конференцията по осъществяване на Конвенцията по отбрана на правата на хората с увреждания, която е подписана от 177 страни, и X и XI сесия се председателстваше от България ", сподели тя. 

Димитрова провокира рецензии  след като стана ясно, че до момента в който у нас майки на деца с увреждания стачкуват, нейното ведомство е платило над 16 хиляди лева. за самолетни билети единствено за една командировка.

" Участието на българска делегация, която имах опцията да управлявам, и изявлението в общите диспути и в двете панелни събития, проведени от българското председателство, дадоха опция да се чуе какъв е напредъкът на България по осъществяване на Конвенцията ", сподели тя.

Зам.-министърът призна, че публикация за тази конференцията е пристигнала в Министерството още през март, само че откакто ведомството се е забавило да вземе решение до последния миг, билетите за пътуването евентуално са били по-скъпи.

Тя и един държавен специалист са пътували в първа класа, като един билет е коствал 8300 лева

" Най-вероятно е грешка, че съм се съгласила да потегли , след като съм видяла цената. Но не скърбя, че съм отишла, тъй като това е най-големият конгрес, на който България имаше опцията да се показа, конгрес на който получи похвали от всички страни, от Върховния Комисариат по правата на хората с увреждания… ", сподели още тя.

На забележката, че в София майките на деца с увреждания стачкуват, тя отговори: " Ние сме в разговор, аз доста се надявам той да се трансформира в градивен разговор, с съответни оферти и решения, които да ни разрешат да създадем сложна всеобхватна политика, насочена към самостоятелните благоприятни условия и потребности на всеки човек с увреждания ". 

Запитана какъв е резултатът от събитието, тя уточни, че двамата представители на министерството са взели участие в съпътстващо събитие (…), на което е показан опитът и напредъка на България по деинституционализацията на грижата деца в България, изключително с акцента за закриване на всички институции за деца с увреждания.

" Имаше и друго съпътстващо събитие за приобщаващо обучение и образованието на хората с увреждани през целия им живот. Разбира се, че съм говорила на конференцията ", уточни още тя.

„ Не мога да давам отговор за билета, защото не считам, че това е най-важното сега, най-важното е, че изпълняваме държавната стратегия с цялостна мощ (…) Важното е, че сме имали присъединяване в този максимален конгрес. 

Това, което като промяна сега сме стартирали, е в действителност дейно и ефикасно – да насочваме държавния запас към по-конкретни и забележими резултати за хората, които поддържаме ", сподели още тя.  
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР