Зам.-министърът на младежта и спорта Стоян Андонов представи България на

...
Зам.-министърът на младежта и спорта Стоян Андонов представи България на
Коментари Харесай

Зам.-министър Стоян Андонов представи България на престижния форум “Мир и Спорт“ в Гърция

Зам.-министърът на младежта и спорта Стоян Андонов показа България на годишния конгрес на високо равнище “Мир и Спорт “. Събитието е под патронажа на Негово височество Принца на Монако - Алберт ІІ и покровителството на Негово превъзходителство господин Прокопиос Павлопулос – президент на Република Гърция.

Форумът се организира на остров Родос, Гърция. Участници в панелните сесии и кръгла маса бяха България, Кипър, Египет, Гърция, Йордания, Унгария, Румъния, Косово, Португалия, Англия, Черна гора.

“Българското Министерство на младежта и спорта признава полезностите на олимпийското придвижване като главен пиедестал за основаването на градивна спортна политика. Ние твърдо имаме вяра, че съществуват три съществени фактора в държавното устройство, които могат да генерират и поддържат мира, в случай че се ползват вярно и поредно. Тези фактори са законодателство, обучение и медии “, съобщи зам.-министър Андонов.

Той акцентира, че България следва национални политики, ориентирани към почтена игра, анти-допинг, положително ръководство и други тематики, свързани с честността в спорта. Едно от достиженията на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз тази година е, че приготви изводи на Съвета на Европейски Съюз, по отношение на насърчаването на европейските полезности посредством спорт.

“В този документ, който в следствие бе признат от Съвета на министрите, България акцентира приноса на спорта за икономическо и обществено доближаване и мир, както и капацитетът му да се бори сполучливо против расизма, ксенофобията и всички форми на принуждение, които нарушават мира “, добави зам.-министърът.

Стоян Андонов даде за образец сполучливо проведените в България три международни шампионати по три разнообразни олимпийски спорта по едно и също време.

“Чрез организирането на интернационалните спортни събития желаеме да покажем на света, че България постоянно е била на границата сред два континента, чиито култури постоянно са намирали съгласие, отстоявайки мира “, добави той.

Регионалният конгрес завърши с връчването годишните награди за “Мир и Спорт “ в разнообразни категории.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР