Зам.-министърът на културата доц. д-р Пламен Славов се срещна в

...
Зам.-министърът на културата доц. д-р Пламен Славов се срещна в
Коментари Харесай

Проект на паметник за Гунди влиза за обсъждане в Министерство на културата

Зам.-министърът на културата доцент доктор Пламен Славов се срещна в Министерството на културата с представители на Инициативния комитет за издигане на монумент на Георги Аспарухов – Гунди наоколо до родната му къща в кв. „ Редута “ в столичния регион „ Слатина “. Хиляди хора са дарили средства за монумент на именития футболист, който почина доста млад при драматичен случай. Тази година той щеше да навърши 80 години. 

На срещата в Министерството бяха ръководителят на Националния почитател клуб на ФК „ Левски “ Степан Хиндлиян, ръководителят на „ Левски Фемили “ Милен Панайотов, който се грижи за събирането на средства за благотворителни начинания, кметът на регион „ Слатина “ Георги Илиев, Николай Петков, който е проектант на показания план със ваятел Любомир Григоров. 

Предложението ще бъде разисквано съгласно процедурата на съвещание на Специализирания експертен съвет за изобразителни изкуства в Министерството на културата, който включва одобрени имена на художници и архитекти, представители на креативен съюзи, специалисти от способените дирекции в министерството. 

На срещата бяха изяснени процедурата и нужните стъпки за координиране на плана за монумент с прилежащия към него ландшафт в регион „ Слатина “.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР