Зам.-кметът на културата поздрави всички самодейци от читалищата на Пловдив

...
Зам.-кметът на културата поздрави всички самодейци от читалищата на Пловдив
Коментари Харесай

Пламен Панов изпрати поздравителен адрес към всички пловдивски читалища

Зам.-кметът на културата поздрави всички самодейци от читалищата на Пловдив във връзка днешния им празник.

" До

ръководителите, секретарите и

членовете на настоятелствата на

читалищата в град Пловдив

Скъпи другари,

Приемете моите най-сърдечни поздрави и благопожелания във връзка 1-ви март -Денят на художествената самоинициатива! Това е празник, сплотяващ хора с разнообразни специалности и ползи, само че всички водени от обич към изкуството. Празник на българския гений, на българския дух, на българската просвета. На този ден  честват всички хората, свързани с една обич - тази към изкуството и традициите и естественото място за тях е читалището.

През 2022 година се навършват 166 години читалищно дело и 111 години от основаването на Съюза на националните читалища. Наглед Вие сте хора като всички нас, само че у Вас гори едно огънче и ден след ден без да щадите време и сили, вършиме нашия делник по-красив - със слово, музика, танц, ария, рисунка.

Корените на художествената самоинициатива са надълбоко във вековете. През всички тези години читалището поддържа огъня на знанието, обогатява духовния и културен живот, съхранява и развива българските обичаи и традиции.

Днешният празник е самопризнание за всички Вас - читалищни деятели, самодейци и даровити хора, които със своя безрезервен труд и гений пазите българския дух и националната еднаквост. Вашата упорита работа е пример за родолюбие, Вашата безрезервност – образец за подражателство.

Приветствам горещо Вашите многочислени изяви в Пловдив и в страната – те са знак за блестящо културно и духовно наличие. На всички поисквам здраве, възторг, доста креативен хрумвания и триумфи в благородното читалищно дело! Още дълги години с ентусиазъм и безрезервност да изпълнявате тази благородна и може би най-българска духовна задача. И дано се множат приятелите на българското читалище! 

С почитание,

- Заместник-кмет " Култура, археология и туризъм "                                   
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР