Зам.-главният прокурор Иван Гешев има пълната подкрепа на началника си

...
Зам.-главният прокурор Иван Гешев има пълната подкрепа на началника си
Коментари Харесай

Цацаров ще гласува за Гешев не един, а два пъти

Зам.-главният прокурор Иван Гешев има цялостната поддръжка на началника си Сотир Цацаров да заеме мястото му. Сегашният началник на държавното обвиняване за повторно заявява, че в случай че се наложи, би дал своя вот Гешев не един път, а два пъти. Така Цацаров отстрани възможен опит на президента Румен Радев да върне кандидатурата на заместника му, каквото пълномощие президентът има.

Часове откакто Цацаров заявява цялостната си поддръжка за Гешев, претендентът мина следващата " инспекция " във Висшия правосъден съвет (ВСС). Комисията по нравственос към прокурорската гилдия одобри без забележки кандидатурата му, само че за разлика от чуването в понеделник, членовете си разрешиха няколко въпроса. На тях Гешев отговори без усложнения. От изчетения пред комисията отчет се разбра, че зам.-главният прокурор самичък е изискал да бъде тествано дали има някакви връзки със съучастник на строителния бизнесмен Александър Ваклин, който бе главен очевидец по делото против някогашната кметица на " Младост " Десислава Иванчева. Очаквано, нарушавания от страна на Гешев не бяха открити, въпреки да бе установено, че той и съдружникът Марио Кърковски са остарели другари.

Това е добър избор за българската прокуратура

" Казвам ясно, че господин Гешев има моята поддръжка. Ще дам своя глас в поддръжка на господин Гешев, ще дам този глас и в случай че се постанова, ще гласоподавам и повторно за господин Гешев. Казано по различен метод, аз смятам, че това е добър избор за българската прокуратура ", съобщи Цацаров.

Сценарият с възможното връщане на към този момент определения от Висш съдебен съвет Гешев от страна на президента към този момент е единствено предполагаем. Преди няколко дни Радев бе запитан дали би направил сходно нещо, само че отговорът му бе замъглен – президентът съобщи единствено, че в Конституцията написа по кое време се намесва президентът. Връщането на определен основен прокурор не би било казус. По този метод президентът Петър Стоянов отхвърли да подпише декрет за назначението на Бойко Рашков, въпреки той да бе събрал задоволително гласове при вота във Висш съдебен съвет. Впоследствие за основен прокурор бе определен Никола Филчев.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР