Зам.-директорът на Националната следствена служба (НСлС) Ясен Тодоров смята, че

...
Зам.-директорът на Националната следствена служба (НСлС) Ясен Тодоров смята, че
Коментари Харесай

Следят ме съмнителни лица и автомобили: Ясен Тодоров

Зам.-директорът на Националната следствена работа (НСлС) Ясен Тодоров счита, че е наблюдаван непрекъснато.

" След 15 май (датата, на която основният прокурор Иван Гешев пред медиите скъса оставката си) забелязах съмнителни лица и коли към жилището ми. Аз съм човек с опит, чувствам, когато след мен има опашка, " сподели той в изявление за bTV.

Според Тодоров разновидностите са два - да го следи частна компания или държавна конструкция, само че защото не е направил нищо неприятно, позволява, че не е страната. Добави, че не е дребна вероятността тази частна конструкция да е обвързвана с изпълнителите на покушението против основния прокурор.

На 16 май в друго изявление той сподели, че дрон обикаля жилище, което фамилията му употребява.
На 10 май директният шеф на Тодоров Борислав Сарафов изиска от Висшия правосъден съвет да освободи заместника му от поста поради изнесените от него информации по отношение на следствието на гърмежа до кортежа на основния прокурор Иван Гешев. Тодоров е държавният чиновник, довел израелския специалист на мястото на гърмежа край колата на основния прокурор.

Ясен Тодоров е в следствието от 2019 година, където беше нараснал след конкурс. Преди това беше следовател в столичното разследване, контрольор от Инспектората към Висш съдебен съвет, както и член на правосъдния съвет.

Пламен Валентинов
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР