Зам. апелативният прокурор на Пловдив Румен Попов огласи поредния случай

...
Зам. апелативният прокурор на Пловдив Румен Попов огласи поредния случай
Коментари Харесай

Този път без жертви!След бясна гонка по магистралата край Пловдив, полицията залови бус с 23 мигранти

Зам. апелативният прокурор на Пловдив Румен Попов огласи следващия случай на рискова гонка сред полиция и мигранти на автомагистрала Тракия. Полицайски патрули са преследвали съвсем 70 км микробус, цялостен с бежарци от Сирия и Ирак. " Това към този момент се трансформира в всекидневие. Но всекидневие, което заплашва живота на десетки хора ", съобщи Попов.  
Прочетете още
Бусът с полска регистрация е засечен на 205 км на автомагистралата. Водачът не е спрял на стоп палка и е последвало гонене. Два полицейски автомобила са се движили след буса, който е минал с доста висока скорост и през няколко обитаеми места. Бусът е профучал с над 140 км/час през Плодовитово и град Чирпан, където през днешния ден е пазарен ден. Н а влизане в село Ракитница бусът е навлязъл в затревено пространство и е спрял. Каналджиите - двама украинци на 20- години са се пробвали да избягат, само че след презследване, са хванати. В буса е имало 23 - ма мъже от Сирия и Ирак. " Образувано е досъдебно произвеждане и следва да бъдат разпитани. Идвали са от посока София ", съобщи районният прокурор на Стара Загора Таня Димитрова. 

По първични данни, дружно с буса се е движил и рейс, който по късно е открит празен. 

" Не знам каква граница има България, само че съдейки по големия брой мигранти, явно нямаме. Не знам каква война водим с мигрантите, само че тя явно е единствено отбранителна. Всеки ден има евентуална и действителна заплаха от нови жертви. Имам другари служители на реда, мисля за тях, за децата им. Вече по улиците и пътищата би трябвало да се  сложат табели " Внимание, свободно преминаващи мигранти ", прочувствено разяснява Румен Попов. 

" След като всеки ден има гонки, всеки ден има мигранти, можем да си представим какъв брой не се залавят . Бих предложил към този момент с изключение на да се оглеждаме за безумни водачи пияни и дрогирани, би трябвало да се оглеждаме и за мигранти ", съобщи зам. апелативният прокурор.  

В Районна прокуратура Стара Загора през последните месеци се регистрира голям растеж на формираните досъдебни производства за каналджийство. Образувани са 64 производства, 44 от тях са завършени, 32 са наказаните лица.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР