Залежаването покрай изолацията в условията на COVID-19 и летните жеги

...
Залежаването покрай изолацията в условията на COVID-19 и летните жеги
Коментари Харесай

COVID-19 и жегата удрят лошо разширените вени! Как да се пре...

Залежаването около изолацията в изискванията на COVID-19 и летните жеги уголемяват още повече вените и отварят пътя към тромбофлебита и тромбозата, споделя съдовият хирург доц.д-р Димитър Петков. Специалистът е безапелационен, че горещините, към които се прибавят дехидратацията и понижената двигателна интензивност, могат да доведат до доста тежки последствия, написа bgdnes.bg..

" Пациентите могат да облекчат признаците с ефикасни разходки, спорт, плуване, студен душ на краката и повдигането им при отмора. Съдовите хирурзи могат да предписват венотонични лекарства и хидратиращи кремове с венотоничен състав, които облекчават признаците ", разяснява медикът.



При експерта постоянно идват страдащи от разширени вени, които са обезпокоени, че използването на ваксина против COVID-19 може да докара до утежняване на болестта или до развиване на затруднения.

" Категорично желая да заявя, че те могат да бъдат спокойни. Рискът от развиване на затруднения не се разграничава от този при останалите пациенти с хронична венозна болест и разширените вени не могат да са мотив против имунизирането срещу COVID-19 ", изясни още лекарят.

За да стимулира венозно болните да опознаят хубостта на България и в това време да създадат нещо положително за здравето и краката си, специалистът е движеща мощ в самодейността " Пътешествие с задача ".



" Крайната цел е като един тим с задача дружно да извървим 10 000 000 крачки. Каузата ни към този момент е с огромна известност - над 1000 членове на фейсбук групата " Пътешествие с задача ", които всеки ден споделят фотоси от красиви разходки и броя извървени крачки. В нея предлагаме и голям брой направления в България, по които участниците могат да извървят своето " Пътешествие с задача ". Заповядайте, включете се и вие и се погрижете интензивно за краката си ", насочва зов доцент Петков.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР