Залата вече е без постоянен говорител, след като предложението на

...
Залата вече е без постоянен говорител, след като предложението на
Коментари Харесай

Защо да изгоним Маккарти? Какво каза Мат Гец за мотивите си да отстрани председателя на Камарата

Залата към този момент е без непрекъснат представител, откакто предлагането на републиканския представител на Флорида Мат Гец да освободи председателския стол се оказа сполучливо при историческо гласоподаване на Вторник, унищожаване на представителя от Калифорния Кевин Маккарти от ролята.

Защо Гец искаше да в профил Маккарти като ръководител на Камарата?

Но за какво Гец щеше да се стреми да в профил Маккарти като представител на Камарата на представителите във време, когато гласоподавателите надалеч избират републиканците, в сравнение с демократите да се оправят с стопанската система и когато републиканците единствено тясно управляват Камарата, е комплициран въпрос. Отговорът може да бъде проследен до времето, когато Маккарти въобще стана представител, единствено преди девет месеца.

Ето за какво Гец сподели, че желае Маккарти да се махне, и за какво Маккарти счита, че Гец искаше да го махне:

законът беше признат с необятна поддръжка на демократите и избегна затварянето на държавното управление, само че Гец извърши опасността си. В изявление за „ Състоянието на съюза “ на CNN в неделя той разгласи, че ще предприеме дейности за отстраняването на Маккарти и упрекна републиканеца от Калифорния, че неведнъж се е отклонил от договорката, която е сключил с консерваторите през януари в опитите си за чукчето.

„ Говорителят Маккарти подписа съглашение с консерваторите в Камарата на представителите през януари. И от този момент той е в безочливо, неведнъж значително нарушаване на това съглашение “, сподели Гетц. Той внесе предлагането си за овакантяване в понеделник вечерта, като даде преимущество на гласуването във вторник.

Кой различен гласоподава за отстраняването на Маккарти?

Всички присъстващи демократи в Камарата на представителите и седем други републиканци, също така до Gaetz, гласоподава за отстраняването на McCarthy:

Rep. Анди Бигс, представител на Аризона. Кен Бък, представител на Колорадо. Тим Бърчет, представител на Тенеси. Ели Крейн, представител на Аризона. Боб Гуд, представител на Вирджиния. Нанси Мейс, представител на Южна Каролина. Мат Розендейл, от Монтана

Финансиране за Украйна

Първото нещо, което Гец сподели на залата в Камарата в понеделник, когато загатна, че предлагането му за отстраняването на Маккарти ще излезе скоро, беше: „ Каква беше тайната странична договорка за Украйна? "

Цитирайки коментар, изработен от президента Байдън в неделя, Гетц упрекна Маккарти, че е сключил „ загадка договорка " за даване на повече финансиране за Украйна в обособена мярка, на която доста републиканци се опълчват. Продължаването на поддръжката за Украйна раздели републиканците в Камарата на представителите - предходната седмица законопроектът за в допълнение финансиране за Украйна имаше повече съпротива от Републиканската партия, в сравнение с поддръжка, като 117 републиканци гласоподаваха срещу него и 101 гласоподаваха за него.

Гец сподели пред CNN, че Маккарти „ примамваше републиканците да гласоподават за продължаваща резолюция без пари за Украйна, като споделяше, че ще задръстим Сената за Украйна “, като в това време сключваше „ загадка договорка “.

Макарти изрично отхвърли договаряне на договорка с демократите по отношение на финансирането на Украйна.

Докато Гец събира поддръжка онлайн за предлагането си за премахване на Маккарти, той обобщава настояванията си към X: „ Няма повече за Украйна. Без CR. Намалете разноските. “

„ Никой не има вяра на Кевин Маккарти “

Гец споделя, че Маккарти е изгубил доверието на всички.

„ Трябва да продължим напред с ново управление, което може да бъде надеждно “, той сподели пред CNN. „ Вижте, общото за всички е, че никой не има вяра на Кевин Маккарти.

„ Той излъга Байдън. Той излъга консерваторите в Камарата на представителите. Той накара присвоителите да маркират изцяло друг номер ", добави той. „ И повода, заради която бяхме подкрепени против политиката на прекъсване, не е неточност в системата. Това е специфичност. "

След като подаде молбата си за овакантяване в понеделник вечерта, Гетц жигосах Маккарти пред кореспонденти като фигура, компрометирана от специфични ползи.

" Той е артикул на корумпирана система който възнаграждава хора, които събират огромни суми пари със специфични лихви и по-късно преразпределят тези пари в подмяна на политическа преданост и политически услуги, " сподели Гаец. 

" Причината Кевин Маккарти да падне през днешния ден е, че никой не има вяра на Кевин Маккарти ”, сподели Гаец пред кореспонденти след гласуването. „ Кевин Маккарти даде голям брой спорни обещания и когато всички те се извършиха, той загуби гласовете на хора, които може би даже не са идеологически съгласни с мен за всичко. ” 

Той може да е приказвал за конгресмена Нанси Мейс, републиканка от Южна Каролина, която беше една от осемте републиканци, които гласоподаваха за отстраняването на Маккарти.Тя сподели в изказване, че гласуването й е „ за доверие и съблюдаване на думата ви “. поддържа Маккарти за представител през януари – и повали Гец за това, че го блокира – сподели, че Маккарти „ не е извършил думата си за това по какъв начин ще работи Камарата на представителите “.

„ Няма бюджет, няма обособени сметки за разноски, до момента в който не беше прекомерно късно, [продължаваща резолюция], която лишава властта за харчене от ръцете на хората и слага цялата власт в ръцете на малко на брой определени “, добави тя. Мейс също беше недоволна от неизпълнените обещания, които тя сподели, че Маккарти й е дал по отношение на законодателството по въпросите на дамите и обезпечаването на сигурност на общностите. „ Няма подхванати дейности “, написа тя.

Балансирани бюджети, периоди и Хънтър Байдън

На 12 септември Гетц разгласи в Камарата на представителите, че връчва предупреждение на Маккарти да му каже, че „ не е спазил съглашението, което ти разреши да поемеш тази роля “, и той предизвести, че би трябвало да влезе в цялостно сходство или да бъде отхвърлен посредством предложение за овакантяване.

Gaetz изръмжа отвън лист с въпроси, които Маккарти се съгласи да подложи на гласоподаване, и го подлага на критика за постигането на договорка с господин Байдън това лято за повдигане на тавана на дълга.

„ Не сме имали гласоподаване за периоди или за уравновесени бюджети, както изискваше и изискваше съглашението. Нямаше цялостно обявяване на записите от 6 януари, както обещахте. Нямаше задоволително отговорност за незаконното семейство Байдън ", сподели републиканецът от Флорида. „ Вместо да намалите разноските, с цел да повишите лимита на дълга, вие разчитахте на бюджетни трикове и анулации, тъй че в последна сметка да служите като камериер, който да подсигурява дълга на Байдън и да придвижи програмата му за разноски. “

Той се оплака, че осем месеци в Камарата на представителите, ръководена от Републиканската партия, следователите „ даже не са изпратили първата призовка до Хънтър Байдън. “

„ Г-н ръководител, изчистете праха от нашето документално януарско съглашение. Имате копие. Помислете върху в духа на това съглашение ", сподели той. „ Започнете да се преценявате. Без продължаващи резолюции. Индивидуални сметки за разноски или банкрут. Гласувания за уравновесени бюджети и периоди. Призовки за Хънтър Байдън и членовете на семейство Байдън, които излъгаха тази страна, и импийчмънтът на Джо Байдън, който той толкоз доста заслужава. Направете тези неща или се изправете пред предложение за освобождение на стола. "

Етично следствие на Gaetz

McCarthy сподели, че вендетата на Gaetz против него е персонална и че Gaetz е ориентиран него за следствие на Комисията по нравственос на Камарата на представителите, почнало през 2021 г. 

„ Той ме упреква за тъжба за нравственос против него, която се случи в последния Конгрес “, сподели Маккарти пред CNBC във вторник. „ Нямам нищо общо с това. “

CNN заяви през юли, че Комисията по нравственос на Камарата на представителите през юли е възобновила следствие на обвинявания против Гетц, които включват полово непозволено държание и приложимост на опиати. Гец неведнъж е отричал да е направил нарушаване. През февруари Министерството на правораздаването сподели на очевидци в следствието за полов трафик на Гетц, че няма да повдига обвинявания против конгресмена от Флорида. Отделът е разследвал Гец, с цел да дефинира дали той е нарушил законите за трафик на хора за полова приложимост или е попречил правораздаването по време на следствието.

Какво следва за Маккарти?

Маккарти към момента не е разкрил бъдещите си проекти, само че той обяви на конференцията си, че няма да се кандидатира още веднъж за представител. Той сподели пред кореспонденти във вторник вечерта, че не е мислил да напусне Къщата.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР