Закриване на спецсъда и премахване на кариерните бонуси за членовете

...
Закриване на спецсъда и премахване на кариерните бонуси за членовете
Коментари Харесай

Ясен Тодоров: Нужен е цялостен анализ на правораздаването

Закриване на спецсъда и унищожаване на кариерните бонуси за членовете на Висшия правосъден съвет (ВСС), планува планът на промени в Закона за правосъдната власт. Той беше оповестен предходната седмица от Министерството на правораздаването за публично разискване.

Може да съм малко недодялан, само че този законопроект бих го охарактеризирал по този начин: Напъна се планината и роди мишка, разяснява в предаването " Тази заран “ Ясен Тодоров, зам.-директор на Националната следствена работа и някогашен член на Висш съдебен съвет.

Според него е необходим повсеместен разбор на правораздаването, освен на наказателното, а и на комерсиалното, гражданското и административното.

Това говорене от заран до вечер за ликвидирането на профилираното правораздаване и за оставката на основния прокурор съгласно мен има друга цел – да не се разясняват действителните проблеми на хората, счита Тодоров.

Той цитира и данните от последното социологическо проучване на " Тренд “, съгласно което от оставката на основния прокурор се вълнуват 4% от хората в България.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР