Закритото заседание е по предложение на лидера на БСП Корнелия

...
Закритото заседание е по предложение на лидера на БСП Корнелия
Коментари Харесай

В 18:30 часа е насрочено изслушването на премиера в оставка заради експулсирането на руските дипломати

Закритото съвещание е по предложение на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова

Депутатите насрочиха изключително съвещание на Народното събрание от 18:30 часа, с цел да бъдат изслушани министър председателят в оставка Кирил Петков и шефът на Държавна организация „ Национална сигурност “ Пламен Тончев поради експулсирането на съветските дипломати.

Закритото изключително съвещание е по предложение на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, която разгласи, че стопира диалозите с „ Продължаваме промяната “ за сформиране на ново държавно управление точно поради изгонените съветски дипломати.

От 216 дали своят вот народни представители всички единомислещо бяха „ за “ предлагането.

Депутатът от Българска социалистическа партия Филип Попов изиска изключителното съвещание да стартира незабавно, макар че сега депутатите разискват Закона за държавния бюджет на второ четене. Лидерът на групата на ГЕРБ Десислава Атанасова предложи депутатите до 18 часа да разискват бюджета, а по-късно да стартира изключителното съвещание. Впоследствие настояването на Попов се уеднакви с това на Атанасова.

Въпреки настояването на Попов и Атанасова зам.-председателят на Народно събрание Мирослав Иванов продължи с гласуването по обособените параграфи на Закона за държавния бюджет.

„ Това, че Вие нарушавате Конституцията сега, не ни изненадва въобще. Предупредих Ви, че подхождате безусловно погрешно към предлагането на Българска социалистическа партия. Считам, че в случай че не свикате съвещанието от 18, рискувате доста да има вълнения в залата, безкрайни процедури, както и Законът за държавния бюджет да се провали на второ четене “, прикани Атанасова.

Депутатът от Движение за права и свободи Йордан Цонев съобщи, че очевидно цялата зала желае това чуване и че решението на Петков да експулсира подобен огромен брой съветски дипломати е невиждано в историята на българската дипломация.

„ Спомнете си, че досегашният ръководител Никола Минчев си отиде, тъй като прикриваше министър-председателя “, обърна се към Мирослав Иванов той.

Народните представители въпреки всичко продължиха да разискват бюджета, само че множеството депутати от групите на ГЕРБ, Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия и „ ИТН “ напуснаха залата.

В последна сметка зам.-председателят на Народно събрание Мирослав Иванов насрочи изключителното чуване от 18:30. Депутатът от ГЕРБ Христо Гаджев предложи в чуването да бъдат включени и ръководителят на военното разузнаване, както и шефът на ДАР. Предложението му се одобри.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР