Закритият басейн в Сливен може да поема състезания от календара

...
Закритият басейн в Сливен може да поема състезания от календара
Коментари Харесай

Петър Стойчев: Басейнът в Сливен е уникален и може да поема състезания от календара на Федерацията по плуване

Закритият басейн в Сливен може да поема надпревари от календара на Българската федерация по плуване, тъй като е неповторим “, съобщи международният първенец по плуване Петър Стойчев. Той добави, че нашето оборудване е в пъти по-добро от басейни в по-големи области градове и от дълго време не е виждал толкоз чиста и модерна плувна база. 

„ В момента се случва нещо фундаментално в Сливен.От през днешния ден нататък това е една опция на всички деца да имат достъп до басейн и то най-хубав. От позиция на съвремието е мъчно да вършим умозаключение, само че след 15-20 години ще има деца от Сливен, които ще си спомнят и ще описват, че са се научили да плуват в Сливен, тъй като могат да живеят на всички места по света. Това са умения, които се получават един път и в никакъв случай не се не помнят. От тук нататък ще има развиване на този спорт в Сливен. Това е един изключен басейн за децата, които желаят да се научат да плуват. Когато аз съм се учил, басейните надалеч не са изглеждали по този метод. Водата е кристално чиста и топла, с хубави странични преливници. Това е значимо, тъй като едно дете, което се учи да плува, да не се опасява. Сами ще разберете какво благосъстояние е той за града. “, сподели Петър Стойчев.

От своя страна кметът Стефан Радев съобщи, че Общината е направила допустимо най-хубавото и от тук нататък да посреща деца, които упражняват този неповторим спорт. 

 Двамата участваха през днешния ден на демонстрационно плуване на възпитаници при отварянето на басейна след третия стадий от ремонтите. 

Дълги години в Сливен нямаше работещо плувно оборудване. Басейнът, който беше към учебно заведение “Елисавета Багряна “, беше стопанисван несполучливо от наематели. Тогава кметът Стефан Радев предложи той да се стопанисва от Общината и преди две години Общинския съвет гласоподава предлагането. От тогава до през днешния ден беше възобновена вентилационната система, която в никакъв случай не бе работила, напълно бе възобновено софтуерното съоръжение и се конфигурира най-съвременна филтрираща система за  филтриране на водата. Старата ел. апаратура беше сменена. Оборудването, банята, съблекалните и настилките също бяха актуализирани. Монтирани са слънчеви панели за битово горещо водоснабдяване. Подменени са осветителните тела с нови LED осветителни тела, дежурно осветяване и евакуационно осветяване с LED осветителни тела с акумулиращи акумулатори. Сградата е налична и за лица с увреждания, защото няма стълби. Община Сливен е поела цялата прехрана на басейна, личния състав и консумативите, нужни за работата му като част от политиката на ръководената от Стефан Радев администрация за развиването на спорта в общината.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР