Законови промени, ремонти на улици, спасени училища и поликлиники, повдигане

...
Законови промени, ремонти на улици, спасени училища и поликлиники, повдигане
Коментари Харесай

Как БНТ 2 помогна на зрителите в София и региона

Законови промени, поправки на улици, избавени учебни заведения и поликлиники, покачване на неуместни тематики - това са единствено част от нещата, които БНТ2-София съумя да направи посредством репортажите си през миналата 2017-а година. Вижте най-значимото и хората на които помогнахме.

София

След следствие на Българска национална телевизия 2, което сподели по какъв начин малолетни пушат наргилета и цигари в закрити заведения в образователно време, Върховната административна прокуратурата се самосезира и стартира инспекции в цялата страна. В къси периоди бяха изменени нормативните актове, засягащи използването на растителни субстанции за пушене с наргиле, както и разпространяването им измежду малолетни лица.

Министерството на образованието промени решението си за приема в профилираните хореографски паралелки също след репортаж на Българска национална телевизия 2. Ученици от хореографските паралелки се оплакаха, че няма банкет след 7-и клас. След измененията учениците към този момент могат да получат професионална подготовка в общообразователно учебно заведение. Отпадна и условието за приема по местоживеене в 1-ви клас в учебните заведения по изкуствата.

Общината се отхвърли от желанието си да закрие филиала на 22-ра поликлиника, откакто в новините на Българска национална телевизия 2 показахме желанието на хората от квартала здравното заведение да се резервира.

Още една поликлиника се стабилизира след серия от репортажи по Българска национална телевизия 2. Медиците от 30-и диагностично-консултативен център в " Обеля " към този момент получват цялостния размер на възнагражденията си, като това не се беше случвало от две години поради огромните отговорности на здравното заведение.

С доста митинги и спорът във врачанската болница получи решение, най-малко към този момент. Тя се с банкрута и получи нужните ѝ за идващите няколко месеца лекарства.

През годината получихме доста сигнали за неприятни пътища. Един от тях е Костинброд-Петрохан. Много дупки и неравности, спукани гуми и изкривени джанти - такава беше гледката там. В средата на ноември от организация " Пътна инфраструктура " оповестиха, че стартират поправки в прохода " Петрохан " и близо 21 километра в Софийска област ще бъдат актуализирани. След репортаж на Българска национална телевизия 2 стартира и ремонтът на пътища в Драгоманско.

" Благодарение на вашето предаване и на вашето положително отношение към нашите проблеми, в действителност стартира, виждате го, чувате го! Благодарим! "

След поредност от митинги на жителите на " Владая ", показани по Българска национална телевизия 2, Общината реши да върне рейс номер 58. Проблемът с интензивния трафик там също откри решение - към този момент има светофар на Александровия мост, за което хората упорстваха от години.

Често в излъчванията показахме и нетипични за столицата гледки на каруци по софийските улици макар възбраните за придвижването им. Някои от тях са на наказателните паркинги на общината и стоят там с години. След като няколко пъти обърнахме внимание на тематиката, от Общината взеха изрично решение от 2018-а година да спре придвижването на каруци в София, като изключение ще вършат част от улиците в квартали, в които има притежатели на каруци.

След репортаж на Българска национална телевизия 2 общинските управляващи отстраниха и самонастанили се бездомници в " Южния парк ". Допринесохме и за връщането на постройката, предопределена за уголемение на 139-о учебно заведение " Захарий Круша ". Дадохме публичност и на нечестните способи, които употребяват родителите, с цел да запишат децата си в елитно учебно заведение, като най-често показват на подправени адреси на регистрация. След репортажите по Българска национална телевизия 2 от Столичната община предложиха нов аршин - за уседналост. Предстои да разберем дали той ще постави завършек на злоупотребите.

Агресията в учебните заведения също беше честа тематика в нашите излъчвания през миналата година. В серия репортажи ви показахме проблематичен третокласник от 19-о учебно заведение, поради който останалите деца отказваха да вървят на учебно заведение. Детето беше преместено от учебното заведение, а директорката напусна поста си. Въпреки това родителите останаха недоволни, тъй като съгласно тях по този начин казусът не е решен, а просто преместен.

Проблемът със скоростните гонки в столицата към този момент остава неуреден, макар че след след нашите репортажи по тематиката се стигна до законови промени, които санкционират участниците в автогонки с санкция до 5000 лв. и лишаване на свидетелството за ръководство до 3 години.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР