Законопроектът за изменение на Закона за устройството на територията (ЗУТ)

...
Законопроектът за изменение на Закона за устройството на територията (ЗУТ)
Коментари Харесай

По-малко документи ще се дават на ДНСК

Законопроектът за изменение на Закона за устройството на територията (ЗУТ) планува понижаване броя на документите на книжен притежател, които жителите и бизнесът да показват пред Дирекцията за народен строителен надзор (ДНСК). Вече няма да бъде изисквано уверение за признание на добито висше обучение в чужбина, издавано от Националния център за информация и документи, при кандидатстване за приемане на уверение за осъществяване на оценка на сходството на капиталовите планове и практикуване на строителен контрол, оповестиха на Министерство на районното развиване и благоустройство (МРРБ).

Чрез измененията в нормативния документ се цели облекчение на административните процедури и понижаване административната тежест, като това ще помогне на заинтригуваните лица да спестят време и средства.

Предложенията за смяна в Закон за устройство на територията и претекстовете към тях са оповестени на интернет страницата на БРРБ в секция „ Проекти на нормативни актове “, на уеб страницата на Дирекцията за народен строителен надзор и на Портала за публични съвещания.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР