Законопроектът за енергията от възобновяеми източници в Черно море отново

...
Законопроектът за енергията от възобновяеми източници в Черно море отново
Коментари Харесай

Не на ветрогенераторите: Рибари и хотелиери на протест във Варна

Законопроектът за силата от възобновими източници в Черно море още веднъж провокира недоволството на хотелиери и риболовци във Варна. Този път то беше предизвикано от провеждането на кръгла маса по въпроса за развиването на офшорната вятърна сила, проведена от Центъра за проучване на демокрацията. По време на митинга риболовците показаха и своето неодобрение от неналичието на задоволително лодкостоянки, на които да дебаркират.

" Очаквахме, че още веднъж ще бъде обновен дебатът за ветрогенераторите в Черно море. Нещо, което не желаем за момента. Ако има такова разискване, то би трябвало да бъде в необятен формат, а не секрети срещи, проведени от Център за следене на демокрацията. Институция, която очевидно пази непознати ползи ", сподели Емил Милев - Рибарско съдружие “Черноморски изгрев ”.

От рибарското съдружие показаха, че ги тормози това, че дебатът още веднъж се възражда.

" Най-неприятното в цялата обстановка е тази реплика на публично разискване. Няма същински спор, не се приказва с браншовите организации, а се имитира такова. Вчера имаше някаква апокрифна среща, на която имаше достъп стеснен. Един единствен представител беше позволен с изключен микрофон. Няма запис от срещата, а там са говорени откровени нелепости, че риболовците са бракониери, че би трябвало да се забрани риболовът, с цел да бъде възобновена популацията на тюлена-монах ", изясни Теньо Тенев - ръководител на съдружие " Фарчето ".

Тенев уточни, че причините на браншовите организации не се демонстрират, а се дава изява на " някакви напудрени неща, които са доста надалеч от истината ".

От рибарското съдружие " Черноморски изгрев " подчертаваха и върху различен проблем, който ги визира, а точно неналичието тук-там за лодките.

" През последните години бяха построени две пристанища, само че и те са извънредно незадоволителни ", безапелационен е Емил Милев.

Вижте повече в директното включване на Петя Иванова


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР