Законопроектът, който има за цел да направи въздуха в големите

...
Законопроектът, който има за цел да направи въздуха в големите
Коментари Харесай

Вече и у нас: Обмислят забрана за влизане в градовете на автомобили с Евро 3

Законопроектът, който има за цел да направи въздуха в огромните градове по-чист, към момента не е разгласен публично, само че в интернет пространството се завъртя забавна информация, обвързвана с него.

Според непотвърдените към момента данни, новия законопроект планува да се вкарат така наречен нискоемисионни зони, които да покриват съвсем напълно огромните градове на страната ни.

Ако индикаторите за замърсяване на въздуха станат високи, то възбраната за влизане на остарели коли може да обхване и целия град. Освен това, в случай че този законопроект бъде импортиран и бъде признат, то чиновниците на КАТ законово ще имат право да измерят газовете на колата ви, непосредствено на пътя.

В предлагането са включени и точки, които ще задължат таксиметровите коли да са електрически, като това се отнася и за градския превоз. По новата тактика работя шест министерства, само че все пак надали все още, поради данните с които разполагаме, е премислена добре.

Това ще лиши голяма част от популацията на огромните градове у нас да употребяват колите си, защото, както е добре известно автопаркът в България е много остарял и голяма част от колите ще попаднат под новите рестрикции.

 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР