Законодателното събрание на Севастопол прие закон, който определя реда за

...
Законодателното събрание на Севастопол прие закон, който определя реда за
Коментари Харесай

Дългове на граждани на Севастопол към украински банки ще бъдат отписани

Законодателното заседание на Севастопол одобри закон, който дефинира реда за цялостното или частичното отписване на задълженията на поданици на града към украински банки, чиято активност е била прекъсната след присъединението на Крим към Руската федерация през 2014 година, заяви ТАСС във в торник.

За приемането на този закон през днешния ден гласоподаваха повече депутати на севастополския парламент, добавя ТАСС, без да показва точни числа.

" Законът е доста необходим, с цел да даде опция на нашите добросъвестни кредитополучатели, които не могат да смъкват бремето от заложеното имущество, най-много жилища, в легален ред да решат тези въпроси. С други думи или да бъдат отписани задълженията, или да се покрият в банален ред посредством Фонда за отбрана на вложителите ", разясни ръководителят на парламентарната комисия по бюджета Вячеслав Аксьонов.

Законът визира жителите на Севастопол, в това число бизнесмени, работещи като физически лица. Той планува процедури за отписване на дълга или част от него по кредитни контракти, подписани с банките, работили на територията на република Крим и (или) на територията на Севастопол, на които Националната банка на Украйна разпореди да прекратят активността си на територията на Крим и Севастопол.

Напълно ще се отписват задължения до 5 млн. рубли. За по-големите суми отчасти ще се опрощават заемите на съкратени чиновници поради разпродажба на предприятия, които са записани в бюрата по труда, такива, които имат да устоят учащи се лица до 23 години, както и такива, които би трябвало да заплащат за лекуване. В останалите случаи ще се преструктурира задлъжнялостта за период то две години.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР