Законодателният дневен ред на австралийския премиер Скот Морисън е в

...
Законодателният дневен ред на австралийския премиер Скот Морисън е в
Коментари Харесай

Жестоки разногласия в австралийския парламент за правилата за ваксиниране срещу COVID-19

Законодателният дневен ред на австралийския министър председател Скот Морисън е в заплаха, откакто закостенял народен представител от неговата ръководеща коалиция заплаши да отдръпна поддръжката си за държавното управление, в случай че то не отстрани разпоредбите за наложителна имунизация против КОВИД-19, съобщи Ройтерс.

Джордж Кристенсен - народен представител от партия " Националистите ", по-малкия сътрудник на Морисън в ръководещата коалиция - заплаши да въздържа при гласуването на държавните законопроекти в Камарата на представителите, в случай че тези правила не бъдат анулирани.

Управлението на Морисън се крепи на болшинство от един глас в австралийската долна камара. Без гласа на Кристенсен министър-председателят ще би трябвало да разчита на гласовете на опозицията, с цел да прокарва законопроекти.
свързани новини4821на 18.11.20213059на 06.11.2021
Самият Морисън се надява да прокара основни свои законодателни начинания през актуалната година (заключителна за тази парламентарна сесия), с цел да усъвършенства позициите си в социологическите изследвания преди изборите през май.

" Докато не бъдат подхванати дейности на федерално ниво против имунизационната дискриминация, аз ще гласоподавам по съвест или ще гласоподавам с " въздържал се ", вместо просто да гласоподавам в поддръжка на държавното управление ", съобщи Кристенсен.

Макар Морисън да разгласи, че е срещу заповедите за наложително имунизиране, като се изключи тези за работещите в опазването на здравето, той не се намеси в решенията на щатските министър председатели по въпроса.

В двата най-големи австралийски щата - Нов Южен Уелс и Виктория - достъпът на неимунизираните хора до места като заведения за хранене и магазини е неразрешен от съображения за социална сигурност и за тях е в действие условие да работят от у дома.

Над 80 % от австралийците над 16 години са ваксинирани с най-малко една доза против КОВИД-19, а в доста елементи на Австралия съвсем цялото пълнолетно население е избрало да се имунизира.

Режимът по границите, бързото налагане на локдауни и строгите правила за обществена отдалеченост помогнаха на Австралия да задържи броя на инфектираните си с ковид доста по-нисък, в сравнение с този в сравними с нея страни. От началото на пандемията тя е отчела общо към 200 000 инфекции и близо 2000 смъртни случая, добавя Българска телеграфна агенция.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР