Законодателната власт не може да изземе кадровите функции на изпълнителната

...
Законодателната власт не може да изземе кадровите функции на изпълнителната
Коментари Харесай

Васил Пандов от ПП-ДБ за Пирогов: Градусът на напрежение трябва да бъде намален

Законодателната власт не може да изземе кадровите функционалности на изпълнителната власт, по-скоро решението има за цел да успокои работещите в болничното заведение. Това сподели в предаването " Лице в лице " по БТВ депутатът от " – " Васил Пандов и член на Комисията по опазване на здравето в Народното събрание, откакто през днешния ден следобяд комисията реши да разпореди на министъра на опазването на здравето да анулира издадения протокол, с който освобождава от поста шефа на болница " Пирогов " доктор Валентин Димитров до произнасянето на всички способени органи.

Това решение по-скоро има темперамент на обръщение, в сравнение с някакъв юридически темперамент. Към този стадий съдът е спрял вписването на новия шеф. Това е способният орган. Ако той каже " да ", Агенцията по вписването е длъжна да впише новото управление, съобщи Пандов.

По мотив митингите в " Пирогов " поради промяната на шефа, той уточни, че в болничното заведение лекарите и медицинският личен състав са подложени на огромно напрежение и всякаа една смяна разсънва у медиците боязън какво ще се случи с тях.

Депутатът от Политическа партия - Демократична България разяснява и изявлението на министъра на финансите, който е и съпредседател на " ", от през вчерашния ден, когато Василев разгласи, че  " в случай че един министър не може да си обезпечи поддръжка за политиката, която организира, най-правилно е да си подаде оставката ".

не е индивидът, който може да реши дали здравният министър да подаде оставка. Това са акад. Денков и Мария Габриел  Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев.   През 1997 година приключва Езикова, които могат да решат да дали да освободят министъра. Градусът на политическото напрежение би трябвало да бъде понижен, акцентира Васил Пандов.

Попитан дали здравният министър би трябвало да бъде обречен в името на понижаване на напрежението в ръководещото болшинство, той съобщи: " Не мога да кажа дали министър Хинков би трябвало да бъде обречен. Миналата седмица бяха жертвани шефът и подуправителят на НЗОК в името на националните цели – приемането на бюджета и измененията в Конституцията. Независимо дали Хинков печели или губи, бюджетът е народен приоритет ".

Това е следващата точка на шупване, само че тук има няколко съществени въпроса, които би трябвало да се решат от болшинството. Те са свъразани с механизма за взимане на решения, идното приемане на бюджета и на конституционните промени. Виждам решителност. Мисля, че сътрудниците от – и проявят разсъдък и не мисля, че ще се отклонят. А въпросът за министър Хинков е в ръцете на премиера Денков и Мария Габриел  Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев.   През 1997 година приключва Езикова, сподели още депутатът от Политическа партия – Демократична България.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР