Законодателната програма в този вид без редовно правителство не може

...
Законодателната програма в този вид без редовно правителство не може
Коментари Харесай

Политолог: Предстои да видим дали годежът между ГЕРБ и ПП ще стигне до брак и консумация

Законодателната стратегия в този тип без постоянно държавно управление не може да бъде призната, тъй като в случай че няма кабинет, процедурата с мандатите ще мине до края на май и президентът ще разпусне Народно събрание. Това сподели политологът Димитър Ганев от организация " Тренд " в студиото на бТВ.

„ Президентът Румен Радев да разтяга мандатите, само че към този момент се вижда, че по-скоро няма да се даде този толеранс както предния път – 6 месеца сред два избора “, счита той.

Според него законодателната стратегия е много амбициозна законодателна стратегия, с цел да мине за даже два месеца: „ Ще се приема и бюджет, би било редно някой да носи отговорност върху осъществяването на този бюджет и тя да се поеме от постоянен кабинет. “

„ Струва ми се, че има две червени линии, които няма да се прекрачат – на " ", че няма да поддържат първи мандат, и тази на, че няма да поддържат държавно управление на Политическа партия, в случай че той е с ярки политически лица. Виждам алтернатива да се направи компромис от страна на да се направи държавно управление с втория мандат, както и компромис от Политическа партия да не попадат ярки политически лица в кабинета “, добави той.

„ Коалиция ГЕРБ-БСП- няма да срещне необикновен публичен възторг. ще заплати политическа цена и то в навечерието на локалните избори. За Украйна и за Еврозоната в тази коалиция няма болшинство “, безапелационен е той.

На въпрос откровени ли са политиците да реализират законодателство, което да промени страната, той съобщи: „ Никой не желае да излиза с облик, че той продължава политическата рецесия и поради него България продължава да няма кабинет. Затова диалози за законодателна смяна бяха ясни и сигурни, че ще се продължат, към този момент дали този годеж ще стигне до брак и консумация – следва да забележим. “

„ На нови избори ПП-ДБ ще бъдат в по-лошата изходна позиция, тъй като Борисов в последните 3 седмици показва подготвеност за диалози и е несъмнено, че ще упрекна ПП-ДБ в това, че още веднъж са довели страната до избори “, добави още той.

„ ПП-ДБ пресмятат дали ще влязат в по-голяма вреда, в случай че са в коалиция с или в случай че не са. Ако има избори през септември, те отново ще произведат настройка на националното заседание, което е преди локалните избори. Сделка за постоянен кабинет може да включва ангажименти за локалните избори “, сподели още Ганев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР