Законодателната инициатива на британския премиер Риши Сунак да бъде забранено

...
Законодателната инициатива на британския премиер Риши Сунак да бъде забранено
Коментари Харесай

Британският парламент забранява на родените след 2009 г. да си купуват цигари

Законодателната самодейност на английския министър председател Риши Сунак да бъде неразрешено вечно на родените след 2009 година да си купуват цигари, беше призната на първо четене в английския парламент, макар че няколко негови съпартийци гласоподаваха срещу.
В момента пълнолетните над 18 години имат право да си купят тютюневите произведения. С новата смяна възрастта ще се усилва с по една година, по този начин на процедура идващите генерации в никакъв случай в живота си няма да могат легално да се купят цигари. Англия води сериозна битка с тютюнопушенето, като усилва акцизите, а една кутия цигари коства към 34 лв..
Намерението на премиера да наложи едни от най-строгите правила в света против пушенето провокира бурно неодобрение измежду някои представители на неговата Консервативна партия. В това число и от страна на някогашните министър-председатели Лиз Тръс и Борис Джонсън, които считат, че страната не трябва да се меси в персоналния живот на хората.
Британският парламент одобри законопроекта с 383 гласа " за " против 67 " срещу ". Това значи, че в този момент той отива за разглеждане на второ четене, като сред двете четения в него могат да бъдат внасяни промени. През юни следва гласоподаване в Камарата на Лордовете. Прогнозите са, че там законопроектът също ще бъде утвърден. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР