Законът забранява провеждането на демонстрации в обхвата на републиканските пътища,

...
Законът забранява провеждането на демонстрации в обхвата на републиканските пътища,
Коментари Харесай

Георги Терзийски: Забранени са демонстрациите по пътищата, които водят до застрашаването на безопасността на движението


Законът не разрешава провеждането на демонстрации в обсега на републиканските пътища , които водят до застрашаване сигурността на придвижването, отклонение, спиране или прекъсване на трафика, заяви в утринния блок на бТВ ръководителят на Управителния съвет на Агенция „ Пътна инфраструктура “ Георги Терзийски във връзка опитите за блокиране на придвижването от протестиращи жители. Той акцентира, че пътната организация е в непрекъсната връзка с органите на реда, които наблюдават за спазването на законовите разпореждания и подхващат дейности, с цел да не се допусне затваряне на републиканските пътища и да се стигне до произшествия.

Председателят на АПИ уточни, че на Автомагистрала „ Тракия “ сега не се правят поправки, а само настоящи действия, свързани с поддържането на автомагистралата като замяна на мантинели, унищожаване на крайпътна растителност и други По-дълъг ремонт следва да стартира през есента в сектора от 156-ти до 208-ми км. Отсечката ще бъде поетапно ремонтирана и с сменени мантинели. Тази година за възобновяване на ограничаващите системи по пътната мрежа са обезпечени към 40 млн. лева, което е двойно повече спрямо предходната година. Освен по Автомагистрала „ Тракия “ следва замяна на мантинели и в сектора от пътен възел „ Осиковица “ до Правец на Автомагистрала „ Хемус “.

Относно строителните работи на пътя Мездра - Ботевград ръководителят на АПИ Георги Терзийски съобщи, че на обекта се работи доста мобилизирано и упоритостта е до края на ноември да бъдат приключени действия, които да разрешат пропускане на тежкотоварния трафик през сектора от Е-79, с цел да се избегне прекосяването през прохода „ Петрохан “. В момента за обезпечаване сигурността на придвижване по време на строителните действия придвижването на тежкотоварните камиони е разграничено като пътуващите към София минават през „ Петрохан “, а трафикът за Видин е през Искърското дефиле - път II-16. Всичко това е направено, с цел да понижим риска от тежки произшествия, акцентира Терзийски. Той уточни, че задачата е до края на 2021 година осъвремененият сектор от скоростния път Мездра - Ботевград да е подготвен.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР