Законът за социалните услуги беше отложен в петък с шест

...
Законът за социалните услуги беше отложен в петък с шест
Коментари Харесай

Депутатите отложиха Закон за социалните услуги за средата на 2020 г.

Законът за обществените услуги беше отсрочен в петък с шест месеца и ще влезе в действие от 1 юли 2020 година вместо от 1 януари. Отлагането беше подкрепено от 149 народни представители, четирима – бяха “против “ и 10 гласоподаваха “въздържал се “.

Отлагането беше подкрепено от всички партии с изключение на Движение за права и свободи. “Атака “ настояваше законът въобще да се анулира, каквото и предложение беше внесла в Народното събрание. “Воля “ пък изиска отлагането да е с една година.

Още авансово обаче поддръжка от ръководещите беше дадена за предлагането на " Обединени патриоти " за отсрочване с шест месеца и в последна сметка то беше гласувано и в залата. Новият обществен министър Деница Сачева счита, че този период е нужен с цел да се организира спор с всички заинтригувани страни и да се тушира напрежението към закона, с който има спекулации. Преди ден тя съобщи, че има външна провокация и интервенция за основаването на напрежение към закона и те би трябвало да бъдат преследвани. В петък Сачева се срещна с представители на протестиращите против Закона за обществените услуги.

" Явно, че някои неправителствени организации чакат финансиране си и надлежно с отлагането за тези шест месеца бихме могли да нарушим техния финансов интерес, само че за нас в тази зала това не е значимо, значимо е мнението на българските жители, значимо е да успеем да успокоим българските жители, че това, което сме създали в действителност има смисъл. Защото този закон има смисъл, само че да, би трябвало да бъдат прецизирани текстовете и шест месеца съгласно мен и съгласно нас като вносители е задоволителен период, с цел да можем да променим това ", съобщи по време на дебата депутатът Александър Сиди от " Обединени патриоти ".

Българска социалистическа партия също се включи с рецензии към законопроекта. “Не се прави промяна в обществената сфера напрегнат. Отвън има протестиращи. Ако няма, те ще дойдат. Не е проблем, че в този момент ги няма. Въпросът е, че има митинги и съществено обществено напрежение. Заради тези съществени митинги желаеме да се отсрочи законопроекта с три месеца, единствено желая да ви кажа, че не се прави промяна в която и да е сфера, пък особено в обществената сфера напрегнат “, разяснява Георги Гьоков от Българска социалистическа партия.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР