Законът за съхранение на импулса в двигателя за космически апарати

...
Законът за съхранение на импулса в двигателя за космически апарати
Коментари Харесай

Как работи невъзможният двигател EmDrive?


Законът за предпазване на импулса в мотора за галактически апарати EmDrive не се нарушава, както смятаха по-рано учените. Изследването на финландските физици е оповестено в изданието AIP Advances, написа Daily Mail.

Тягата на EmDrive се изяснява с деструктивна интерференция на микровълните (тоест гасене на вълните – наслагване на съмненията с противоположни фази). Това води до отделянето от множеството частици в кухината на EmDrive (резонатор) на двойки фотони, които се намират в противофаза между тях. Те съгласно учените отнасят импулса в посока, противоположна на следеното в опитите придвижване на елемента.

Взаимодействието на такава двойка фотони води до появяването на електромагнитна вълна с нулева поляризация, която обаче придвижва подтик. Природата на явлението може да се разясни с деструктивната интерференция на вълните на повърхността на водата. В този случай минимумът на една вълна се наслагва върху максимума на друга и на повърхността те са незабележими.

Според учените тягата се създава от талази, чиято дължина не е кратна на дистанцията сред стените на кухината. Посоката на тягата се дефинира от асиметричната геометрия на кухината на EmDrive. Ако тя беше симетрична, не би зародила двигателна сила. Учените означават, че всяка асиметрична празнина на мотор е способна да възпроизведе двигателна сила.

Величината на тягата не може да надвишава цената, определяна от разликата в обемната компактност на силата на микровълните в кухината и вакуума отвън нея. При това КПД на мотора по нелинеен метод ще зависи от мощността на микровълновия източник, както и от формата и материала на кухината на EmDrive.

Учените означават, че тяхното пояснение на работата на двигателната апаратура не е дефинитивно и следва от преосмислянето на визиите за физическия вакуум.

През април т.г. физикът Майкъл Маккалъш от университета на Плимът (Великобритания) предложи свое пояснение на работата на мотора EmDrive , което употребява лична доктрина за ненулева инертна маса на фотона.

През октомври 2015 година откривателите от Космическия център Джонсън на НАСА потвърдиха работоспособността на EmDrive. По думите им инсталацията разрешава да се стигне до края на Слънчевата система не за няколко десетилетия, а за няколко месеца.

  • Гравицапата* EmDrive работи!
  • В Далечния космос без гориво
  • Невъзможен мотор към звездите

Двигателят съставлява устройство във формата на конус от магнетрон (генериращ микровълни) и резонатор (натрупващ сила от колебанията). Такава структура разрешава, по думите на основателите, да се преобразува лъчението в двигателна сила.

Прототипът на силовата апаратура за първи път е демонстриран през 2002 година от Роджър Шойър. Експерименталните инспекции на EmDrive не разрешават да се вършат еднопосочни заключения за работоспособността на мотора. Публикациите за елемента в рецензирани издания срещат усложнения.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР