Законът за енергетиката е пълна боза, ми казаха тези, които

...
Законът за енергетиката е пълна боза, ми казаха тези, които
Коментари Харесай

Опозицията ръфа властта в НС: Пионки без души и лица, ПП - с черни сърца сте, като ТЕЦ-овете

Законът за енергетиката е цялостна боза, ми споделиха тези, които го съставяха. Като се оправдаха, че когато министърът ти  каже, че желае нещо, имаш два часа да го направиш. Като попитах дали биха го внесли, в случай че зависи от тях, споделиха: „ Ти вманиачен ли си? ” Това разкри от парламентарната естрада Деян Николов от „ Възраждане ”.

Цялата работа е, че едни пари би трябвало да потекат към едни компании, като би трябвало да се източат от ПВУ, заключи депутатът.



Ние сме енергийно небогати по повод по запаси, на предпоследно място сме по водни запаси, единствено Гърция е след нас. Капацитетът ни е стеснен, по тази причина да използваме всичко, което имаме като даденост. Отношението към директивите и самодейностите на Европейски Съюз наподобяват на отношението на кралица Антоанета към бедните – че като няма самун, да ядем пасти. С тези обстоятелства се включи от трибуната пък депутатът от Има Такъв Народ Андрей Чорбанов.

Не можем стопираме базови мощности, за конто нямаме други възможности – вотът е логичен, най-малкото с цел да повдигне завесата за всичко, което се случва  в бранша, най-много политиката на Министерски съвет.

Всъщност значима е позицията на държавното управление вътре в Европейски Съюз.
Побеля ми брадата да очаквам да видя едно българско държавно управление да каже „ не ” на една инструкция и да изрази позицията на една суверенна страна. Съгласяването с всичко е основата на този избор на недоверпие, стимулира се Чорбанов.

Тук обсъждаме единствено върха на айсберга – заличаването на българската  енергетика. Над него има малко въздух под налягане - цялата тактика, която Министерски съвет си е построило, с цел да заблуди народа и да го убеди, че няма да се затварят мините, с цел да вземем няколко милиарда, които ни се подмятат против заличаването на промишленост за десетки милиарди, включи се още веднъж Николов от „ Възраждане ”.

Говорим за унищожаването на българската страна, тъй като това, което имаме в последните месеци, а и предходното държавно управление на Политическа партия, е обезверен опит на американците да унищожат всичко, преди българите да вземем властта назад. Това се случва тук. Днес Кирил Петков сподели, че опозицията нямала решение. Напротив - имаме и те са простички – да оттеглим териториалните проекти и България от Зелената договорка, да спрем да плащаме такси въглеродни излъчвания, да паднат глобите за  Русия и да доставяме България с най-евтините запаси, изброи  депутатът.
Но вие нямате гръбнак да взимате такива решения. Ще пристигна момента, когато няма да сте на власт, закани се той.

Тогава ще обновим плана за „ Белене ”, уповавам се да не сте продали реакторите и да не съумеете да се скриете до тогава на някой отдалечен остров с цел да види народът по какъв начин сте на обективен съд и си излежавате присъдите в пандизите. Знаете, че сте пионки, хора без души и лица, без съвест, чест и морал. Рядко съм на място, на което толкоз ме е гнус да седнал съм, въпреки че към мен се поопразни, съобщи Николов.

В екшъна се намеси Искрен Митев, които съобщи на Николов, че от 15 годишен работи и си изкарва прехраната с двете ръце. Не знам дали вие сте професионален и сте политик – знам, че майка ви е предходна през всички партии, до момента в който е предходна през „ Воля ”. Вашата компания е финансирана с пари на Европейски Съюз. Вие сте подправена съпротива, предизвиквате подправен избор на съмнение като една патерица на ГЕРБ, изригна депутатът от Политическа партия.

В разногласието се включи някогашният енергиен министър Драгомир Стойнев. „ Ако не  бяха протестните дейности на миньорите, териториалните проекти, вие от държавното управление гласувахте декарбонизацията и приехте пътна карта, която демонстрира, че до 2030-а би трябвало да пандизите въглищни мощности.

Като почнаха да стачкуват енергетиците, преработихте картата, като изтрихте годините, в които бяхте поели ангажимент с решентие на Министерски съвет да затваряте въглищните мощности. Но, господин министър председател, вие не променихте Доклада, а би трябвало да го визиите. А в него са сюжетите, които водят до затварянето на въглищни мощности, нападна Стойнев.

Това демонстрира, че това държавно управление не се интересува от развиването на Мариците, а съществена цел е асимилиране на едни пари. Териториалните планова там още веднъж бяха заличени - променихте 2 фрази, и надали не, изменена е концепцията. Може да залъжете обществото и миньорите, само че ще сътворите един голям скандал и ще излъжете Европейска комисия. Пътната карта е безусловно същата, изригна някогашният енергиен министър Драгомир Стойнев. Защо го вършат? За пари – само че в случай че са за миньорите, за Мариците, за различна претовареност – хубаво, само че не са за това, заключи той.

Представител, съосновател на капиталов фонд е взел участие в разразботване на тръжните процедури за батериите, разбрахме от Българска социалистическа партия. Вие знаете кой е, и аз знам кой е. Вашата политика е за обир на пари, извади коз против властта социалистът.

Снимки: Агнес Методиева  
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР