Законът ми беше дал правото да гласувам и машинно и

...
Законът ми беше дал правото да гласувам и машинно и
Коментари Харесай

Илияна Йотова: Не искам да ми отнемат правото да гласувам машинно

Законът ми беше дал правото да гласоподавам и машинно и като жител не желая да ми бъде отнето това право . Нито един мотив на тези, които желаят неговата анулация, не беше безапелационен за мен - нито грешките, нито финансовата страна на въпроса.

Това съобщи вицепрезидентът Илияна Йотова във Велико Търново, където участва на фестивал за българския език.

Ако се върви професионално и уверено към електронно гласоподаване, към основаване на предпазен програмен продукт , тъй че и нашите сънародници зад граница да имат опцията още по-смело да вземат участие в българските избори, ще бъде още по-добре.
 Машинното гласоподаване отпада за изборите есента
Машинното гласоподаване отпада за изборите есента

" Крайният резултат е " сталинистки метод " - има машини, има проблем, няма машини, няма проблем ", разясняват от Българска социалистическа партия

Разглеждам машините единствено като един стадий . Казват, че най-големият % неточности бил при машинното гласоподаване. Как се схваща това, в случай, че грешките се регистрират дружно с елементарната писмена бюлетина и с билетчето, което виждате в машините.

Нито обясненията на ЦИК, нито причините на тези, които желаят анулацията в закона за мен не са задоволително безапелационни . Аз като жител не разбирам каква е логиката в този момент да бъде прекъсната опцията за машинно гласоподаване.
 ГЕРБ анулира
ГЕРБ анулира " скъпия опит " машинно гласоподаване

Предложението на ГЕРБ ще бъде подкрепено от Движение за права и свободи

Президентът и неговия юридически екип ще решат дали да наложат несъгласие , съобщи вицепрезидентът Илияна Йотова и посочи, че тя не е част от този екип . " Ще изчакаме да забележим какви ще са претекстовете на президента, в случай че реши, сподели Йотова.

Припомняме, от ГЕРБ оповестиха, че ще създадат промени в Изборния кодекс, с цел да няма машинно гласоподаване на локалния избор през есента. Становището е импортирано в Народно събрание. На идващия ден президентът издаде декрет, с който насрочи локалните избори за 27 октомври.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР