Закон забрани на чужденци, които не живеят в Канада, да

...
Закон забрани на чужденци, които не живеят в Канада, да
Коментари Харесай

Канада забрани чужденци да си купуват жилища в страната

Закон забрани на чужденци, които не живеят в Канада, да купуват жилища в страната през идващите две години, съобщи Българска телеграфна агенция.

Ограничението съставлява антикризисна мярка, която съгласно премиера Джъстин Трюдо ще помогне да се овладее повишаването на жилищата в страната. Торонто и Ванкувър са измежду градовете, които постоянно участват в топ 10 на обитаемоте места с най-скъпи парцели в света, отбелязва ДПА.

Затова за интервала на възбраната право да си купят жилище ще имат единствено канадските жители и тези със статут на непрекъснато пребиваващи в Канада. Забраната е в действие в това число и за жители на прилежаща Америка. Но ще се позволяват изключения за дълготрайно пребиваващи задгранични студенти, подали заявки за бежански статут лица, както и за чужденци с краткотрайни разрешителни за работа в Канада.

Според съперниците на закона, който влезе в действие през днешния ден, той въобще няма да реализира заложените цели , защото да вземем за пример в провинциите Онтарио и Британска Колумбия (където се намират Торонто и Ванкувър) едвам шест % от жилищните парцели са благосъстоятелност на неканадски жители. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР